Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 January 2014
Artikel delen

Uitgekiende werkplek maakt fitter

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Dankzij Het Nieuwe Werken zijn we flexibeler, hoeven we minder te reizen en belasten we het milieu minder. Maar hoe zit het met de belasting van uw rug? Met een goede stoel en de juiste houding kunnen veel klachten worden vermeden. 

  Klachten

  Maar liefst 80% van de bevolking heeft ooit last (gehad) van rugpijn. Bovendien komen klachten op steeds jongere leeftijd voor. Eén van de belangrijkste redenen is een slechte houding, al of niet veroorzaakt door de verkeerde bureaustoel. Dat gaat niet alleen ten koste van de productiviteit maar ook van de gezondheid.

  Werkplek

  Voorovergebogen en krampachtig werken in de trein met een notebook op schoot is iets dat het beste vermeden kan worden. Maar hoe is het gesteld met uw kantoorwerkplek en beschikt u thuis over het juiste meubilair om wel op een gezondere manier te kunnen werken? Door bijvoorbeeld een ergonomische bureaustoel te kiezen die goed aansluit, bent u aan het einde van de dag fitter.

  Kiezen

  Welke stoel u kiest, hangt o.a. af van hoeveel uur u er dagelijks op doorbrengt. Wie een groot deel van de dag onderweg is, zal minder zware eisen stellen dan iemand die acht uur per dag zit. In het laatste geval is een optimale ondersteuning en een stoel die volledig instelbaar is een absolute vereiste. Voor deze groep zijn er stoelen beschikbaar die geschikt zijn voor intensief gebruik en die een zeer ergonomisch verantwoorde oplossing bieden. Met een extra voeten- of ruggensteun kan de werkhouding eventueel verder worden verbeterd waardoor werken plezieriger wordt en de kans op vervelende klachten zo klein mogelijk wordt.

  Duurzamer én gezonder

  GO – Greener Office – is het keurmerk van Viking Nederland voor consumenten en organisaties die graag een milieuvriendelijker alternatief gebruiken. Daarnaast biedt Viking stijlvolle en ergonomische oplossingen voor wie meer wil halen uit Het Nieuwe Werken en thuis of op kantoor een werkplek wil inrichten die bijdraagt aan gezondere en meer ontspannen werkhouding. Dat begint bij het kiezen van de juiste stoel. Klik hier om meer te weten te komen over ergonomische stoelen voor thuiswerkplek en kantoor.

  Dit artikel is tot stand gekomen is samenwerking met Office Depot Nederland en geschreven door Art de Boer

  (function(e){var t=document,n=t.createElement(“script”);n.async=!0,n.defer=!0,n.src=e,t.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(n)})(“//c.flx1.com/2-17.js?id=17&m=2”)

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS