Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
24 September 2010
Artikel delen

Uitgeverij EPN maakt gratis project energietransitie voor

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Hoe bereiden we ons voor op een toekomst waarin energie niet meer vanzelfsprekend is? Om deze vraag te beantwoorden heeft educatieve uitgeverij EPN bij haar aardrijkskundemethode buiteNLand een actueel project ontwikkeld over energietransitie (de overgang van fossiele naar duurzame energiebronnen). In dit project wordt gebruik gemaakt van het online energietransitiemodel.

  Dit rekenmodel brengt de kosten en het energieverbruik in kaart als gevolg van keuzes in energiebeleid. Omdat EPN onderwijs over energietransitie en energiebeleid wil stimuleren biedt zij dit project gratis aan alle VO-scholen in Nederland aan.

  Overhandiging energietransitiemodel aan onderwijs
  Het energietransitiemodel (www.energietransitiemodel.nl) wordt vrijdag 24 september officieel gelanceerd in Nieuwspoort, Den Haag. Dit model is ontwikkeld door Quintel Intelligence, met medewerking van partners zoals GasTerra, Natuur en Milieu, Philips en Shell. Quintel en partners moedigen het gebruik van het model in het voortgezet en hoger onderwijs aan. Het model wordt daarom op 24 september om 12.45 uur symbolisch overhandigd aan Frans Grijzenhout (uitgeefdirecteur EPN) en Maarten Boddaert (uitgever buiteNLand, EPN). Uniek is dat leerlingen nu met dezelfde gegevens kunnen werken als beleidmakers!

  Project

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS