Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
9 April 2009
Artikel delen

Uitreiking IPON AWARDS 2009

Categories

Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Op woensdag 8 april zijn er tijdens de IPON2009 maar liefst zeven IPON Awards uitgereikt. Ze zijn uitgereikt aan ict-onderwijstoeleveranciers die zijn gekozen door het onderwijs zijnde de beste toeleverancier voor het onderwijs in zijn of haar vakgebied.

    Doelstelling van de IPON Awards is te zorgen dat ICT-bedrijven, die zich richten op het onderwijs, worden bestempeld met een kwaliteitsmerk. Zo kan het onderwijs zien dat het bedrijf zich onderscheidt in innovatie, kwaliteit en originaliteit. Verder stimuleren de IPON Awards het bedrijfsleven tot productvernieuwing en –verbetering. Met behulp van de Awards kan het onderwijs op een originele manier kennismaken met leveranciers van o.a. digitale schoolborden, e-learning, ict-beheer en outsourcing, educatieve software en veel meer.

    De juryvoorzitter Louis Hilgers (hoofdredacteur ICTnieuws.nl) heeft de Awards uitgereikt aan:



    1. Winnaar in de categorie software Primair Onderwijs:
    Nieuwsbegrip van de CED groep
    (
    www.nieuwsbegrip.nl)

    De jury is van mening, dat deze innovatieve aanpak voor verbetering van tekstbegrip, waarbij heel impliciet gebruik gemaakt wordt van de dagelijkse actualiteit een IPON Award waardig is.



    2. Winnaar in de categorie hardware Primair Onderwijs
    Smart Table van Smart Technologie
    (www.smarttech.com/ )

    De jury is van mening, dat deze variant op het digibord innovatief genoeg is om de IPON Award 2009 te mogen ontvangen. Wel hoopt de jury op een scherpere prijsstelling.



    3. Winnaar in de categorie software Voortgezet Onderwijs
    Plazaschool – Game Basics
    (www.plazaschool.nl )

    De jury is van mening dat educatieve content hier op een verantwoorde wijze gebruik maakt van de games-omgeving van jongeren. Onderzoek heeft uitgewezen dat meer dan 60% van onze leerlingen gamet. Plazaschool is een voorbeeld van geslaagde aanpak.
    .


    4. Winnaar in de categorie hardware Voortgezet Onderwijs
    Hippus-handshoe Mouse – Drs. Paul Helder 
     (www.hippus.nl)

    De jury is daarom van mening dat Paul Helder en zijn team een inmiddels (in deze tijd van digitale ontwikkelingen) eeuwenoude ooghandinterface apparaat opnieuw heeft uitgevonden. Rekening houdend met de karakteristieke eigenheid van individuele personen. De naam Handshoe Mouse is overigens volgens de jury meer van toepassing dan Hippus (paard?).



    5. Winnaar in de categorie software BVE
    Novomentor – Keur ICT 
     (www.novomentor.nl )

    De jury is van mening dat NovoMentor goed aansluit op de belangstelling en de trend van Mobile Learning. Deze innovatieve aanpak wordt pragmatisch en doeltreffend vertaald naar de dagelijkse (leer)praktijk.



    6. Winnaar in de categorie hardware BVE
    Niet uitgereikt.

    De jury is van mening dat er in deze categorie géén inzendingen binnen zijn gekomen die aan de standaarden van de IPON Awards kunnen voldoen.



    7. Winnaar in de categorie special award-1
    Instruct – Anton Wesdorp
     (www.instruct.nl )

    De jury is van mening dat Instruct een unieke plaats in de ict en onderwijswereld heeft veroverd. Als we een bedrijf mogen aanwijzen dat een pluim, en meer nog: een IPON Award verdient, dan kiezen we voor Instruct. De boeken blinken uit door nauwgezette aansluiting bij de behoeften van docenten en leerlingen.



    8. Winnaar in de categorie special award-2
    Teachmeet – Helikon
     (www.teachmeet.nl )

    De jury is van mening dat TeachMeet de stimuleringsprijs krijgt, omdat het enerzijds in deze tijd passende vorm van (flitsende) informatieoverdracht is en anderzijds echt voor en door het onderwijs is. Iedereen kan meedoen. De lijn tussen presentator en publiek is diffuus geworden. De jury geeft daarom graag de gedachte mee dat deze Award een stimulans is het concept te vertalen en/of verder te ontwikkelen naar brede onderwijstoepassing in eerste instantie vooral gericht op docenten(na-bij-herscholing) en later op leerlingen.



    IPON congres en vakbeurs
    IPON2009 is het jaarlijkse onderwijs ict congres en vakbeurs. Een evenement wat wordt bezocht door meer dan 4000 leerkrachten, docenten (bovenschoolse) ict coördinatoren, directeuren en manager uit het primair, voortgezet en beroeps onderwijs. Tijdens de IPON zijn er meer dan 100 workshops presentaties, keynotes en praktijkcases te vinden. Daarnaast vindt ook de Teachmeet en de digischool vrijmarkt plaats. Meer dan 90 standhouders geven act de présence in Hal 5. Zie voor meer informatie www.ipononline.nl.

    Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Gerelateerd

    BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS