Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
21 November 2013
Artikel delen

Uitreiking Prijs voor de Beste Leesomgeving

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De Prijs voor de Beste Leesomgeving 2013 gaat naar Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp. De school wint een boekenpakket t.w.v. € 1000,-. De prijs wordt 2 december om 15:00 uur uitgereikt in de mediatheek van de school.

  De Prijs voor de Beste Leesomgeving prikkelt leerlingen, docenten en mediathecarissen om na te denken over de leesomgeving bij hun op school.

  Jongeren lezen op school meer en beter in een goede leesomgeving; een ruimte waar zij zich in alle stilte terug kunnen trekken met een boek. Een goede leesomgeving is comfortabel en gezellig, er zijn actuele boeken te vinden en er is personeel aanwezig om leerlingen te helpen bij het maken van een keus uit beschikbare titels.

  Verloop van de wedstrijd

  Leerlingen in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar uit heel Nederland konden tot 1 mei hun mediatheek aandragen als beste leesomgeving. Iedere aangedragen school werd gevraagd uit te leggen hoe de leesomgeving leerlingen stimuleert meer en beter te lezen. Een jury nomineerde uit de inzendingen drie scholen: het A. Roland Holst College in Hilversum, de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp en het CSG Reggesteyn in Rijssen. Na een persoonlijk bezoek aan de genomineerde scholen, waarbij in het bijzonder gelet werd op de samenstelling van de collectie, werd de mediatheek van Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp verkozen tot Beste Leesomgeving van 2013.

  Prijs

  De mediatheek van Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp ontvangt een boekenpakket bestaande uit jeugd- en young adultboeken t.w.v. € 1.000,- waaronder de twintig nominaties van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs, de drie genomineerden voor de Inktaap en een aantal titels naar eigen keuze.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS