Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
6 October 2009
Artikel delen

Unieke Game-wedstrijd van de Universiteit Utrecht

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Alle middelbare scholieren kunnen dit jaar meedoen aan de Creative Game Challenge, een gamewedstrijd van de Universiteit Utrecht. De beste scholieren/gamedesigners worden beloond met een geldprijs. Het totale prijzengeld bedraagt 10.000 euro. Scholieren kunnen zich individueel aanmelden, met een paar klasgenoten, en met of zonder begeleiding van hun informaticadocent. De scholieren moeten wel in het voortgezet onderwijs zitten en een game ontwerpen binnen het thema Beesten.

  Programmeerkennis is niet noodzakelijk, met het programma Game Maker maken scholieren zich die kennis snel eigen. Dit programma is gratis te downloaden via de wedstrijdsite www.creativegamechallenge.nl, waar leerlingen zich ook aan kunnen melden voor de wedstrijd. De wedstrijd biedt informaticadocenten veel praktische mogelijkheden bij de invulling van hun lessen. Als ondersteuning biedt de Universiteit Utrecht aan deelnemers en docenten een aantal workshops aan. Ook is er een online helpdesk waar ze met al hun vragen terecht kunnen.

  De wedstrijd Creative Game Challenge is een initiatief van Universiteit Utrecht, in samenwerking met een aantal sponsors:
  -ICTRegie, nationaal regieorgaan voor ICT-onderzoek en -innovatie
  -ICT~Office, branchevereniging van IT-, Telecom, Internet- en Officebedrijven in Nederland
  -TNO, onafhankelijke onderzoeksorganisatie
  -NWO, Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek
  -Microsoft, computersoftwareproducent
  -Provincie Utrecht
  -Gemeente Utrecht

  Veel scholieren hebben een verkeerd beeld van de mogelijkheden van een studie Informatica. Met deze wedstrijd willen de Universiteit Utrecht en bovengenoemde sponsors bijdragen tot een positiever beeld van de studie en meer scholieren interesseren voor een studie Informatica, in het bijzonder voor de mogelijkheden in de richting Gametechnologie. De Universiteit Utrecht heeft wat gametechnologie betreft een unieke positie en wil zich hiermee nog verder profileren. Naast een master Gametechnologie kunnen studenten vanaf volgend studiejaar ook binnen de bachelor Informatica de richting Gametechnologie volgen.

  Kijk voor meer informatie op www.gametechnologie.nl.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS