Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
15 September 2008
Artikel delen

Unieke teamcompetitie bouw op EuroSkills 2008

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Tijdens de beroepenwedstrijd EuroSkills 2008 nemen jongeren uit dertien landen voor het eerst deel aan een teamcompetitie in de bouw.  Acht landenploegen uit Europa werken ieder aan een eigen huis. Naast vakbekwaamheid staat samenwerken voorop. Bij wedstrijden in de bouw is een teamcompetitie geheel nieuw. Voor het eerst doen ook uitvoerders aan een wedstrijd mee. Aan EuroSkills 2008 nemen in totaal ruim 400 jongeren uit 30 landen deel in ruim 50 beroepen.

  Uitvoerder leidt het werk

  Er komen bouwploegen uit Estland, Finland, Letland, Litouwen, Tsjechië en Nederland. Daarnaast zijn er twee ploegen met deelnemers uit verschillende andere Europese landen. Het werk staat onder leiding van een uitvoerder. Die stuurt een bouwtimmerman, een metselaar, een tegelzetter en een koperslager aan. Zij worden allemaal beoordeeld op hun eigen werk en op de teamprestatie. Er wordt ook creativiteit gevraagd. Zo kiezen de metselaars een eigen rollaag en geven de tegelzetters deels een eigen invulling aan hun tegelwerk. Werkoverleg maakt onderdeel uit van de wedstrijdopdracht en er worden hoge eisen gesteld aan veilig en gezond werken.
  De wedstrijden zijn voorbereid door leerlingen van opleidingsbedrijven in de bouw in Delft, Den Haag en Dordrecht.

  Ook straatmakers actief

  Er is ook een competitie voor straatmakers. Er komen ploegen uit België, Frankrijk, Tsjechië en Nederland. Ze maken een bijzondere opdracht met gekleurd straatwerk en koudasfalt. Als het werk af is, is de skyline van Rotterdam met de Erasmusbrug en de Euromast duidelijk te herkennen.

  The Skyline is Yours

  Deelnemers van de middenkaderopleiding bouwkunde van roc’s uit Amsterdam en Rotterdam geven bezoekers uitleg over de wedstrijden en het bouwproces. En er komt een interactieve presentatie van kaderberoepen onder het motto ‘The Skyline is Yours’.

  Ga eens kijken

  EuroSkills 2008 wordt gehouden van 18 tot en met 20 september 2008 in Ahoy Rotterdam. Wie zich tevoren digitaal aanmeldt via www.euroskills2008.eu heeft gratis toegang. 
  Op EuroSkills 2008 worden 40.000 bezoekers verwacht, vooral leerlingen van vmbo- en mbo-scholen

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS