Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
19 September 2016
Artikel delen

Veel grotere invloed ouders op schoolsucces basisschoolkinderen dan eerder aangenomen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Voorheen werd het opleiden van kinderen gezien als taak van de school en opvoeden als taak van de ouders. Deze visie is de afgelopen jaren aan het veranderen. En dat is niet vreemd. Onderzoek toont aan dat ouderbetrokkenheid een grote, positieve invloed heeft op de schoolontwikkeling van kinderen. Squla, marktleider in online lesprogramma’s, merkt een grotere vraag naar productelementen waarmee ouders hun kind kunnen stimuleren en motiveren om te leren. Daarom heeft Squla nieuwe features aan haar platform toegevoegd waarmee ouders hun kinderen buitenschool extra kunnen stimuleren en uitdagen om te oefenen.

  Is het dan zo simpel dat ouders zich moeten bemoeien met het huiswerk van het kind? Het antwoord is: nee. Soms kan goedbedoelde uitleg van ouders bij huiswerk namelijk averechts werken. Daarom organiseert Squla de grootste online ouderavond voor verdere hulp en toelichting om je kind het nieuwe schooljaar maximaal te ondersteunen. Deze online ouderavond vindt plaats op 11 oktober. Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven en meer informatie vinden. Ouderbetrokkenheid wordt door het CPS (adviesbureau voor onderwijs) omschreven als: het gedrag van ouders waaruit blijkt dat zij zich gedeeld verantwoordelijk voelen voor de schoolontwikkeling van hun kinderen. Hieronder vallen het tonen van belangstelling, scheppen van voorwaarden voor het maken van huiswerk en het begeleiden en sturen van het kind indien nodig. 

  Om betrokkenheid van ouders te stimuleren heeft Squla een aantal nieuwe spelelementen ontwikkeld die ouders betrekken bij de leerontwikkeling van hun kind. Allereerst de Splash Battle, een spel waarbij een ouder tegen het kind kan spelen en op die manier momentum creëert om samen te oefenen voor school. Om de beurt worden quizvragen van het eigen niveau beantwoord. Dit spel kun je samen thuis spelen of ieder op een andere plek. Via telefoon of tablet krijgen ouder of kind een bericht wanneer hij/zij aan de beurt is. Daarnaast kunnen ouders hun kinderen motiveren op Squla door een doel te stellen, zoals 30 minuten rekenen per week. Het kind wordt vervolgens beloond met extra muntjes, indien hij/zij dit doel behaalt. Eerder lanceerde Squla al andere spelelementen die ouderbetrokkenheid stimuleren, zoals: het sturen van een motiverend berichtje, inzichten in de voortgang van het kind in een wekelijks ouderrapport en het familiebordspel.

  Voor verdere hulp en toelichting om kinderen het nieuwe schooljaar maximaal te ondersteunen organiseert Squla de grootse online ouderavond  voor alle ouderen in Nederland op 11 oktober. Iedere ouder in Nederland kan zich hiervoor inschrijven (maximaal 1000 deelnemers) – link naar online seminar.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS