Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
30 October 2017
Artikel delen

Veel scholen willen gebruik maken van tweedehands ICT apparatuur

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het onderwijs wil voor ICT-oplossingen voor een groot deel overschakelen op gebruikte apparatuur. De overstap op deze zogenaamde ‘refurbished’ apparatuur wordt vooral ingegeven door de positieve impact op het milieu, geldbesparing en door het besef dat gebruikte apparaten niet onderdoen voor nieuwe.

  Dat blijkt uit een landelijk onderzoek van Infotheek, uitgevoerd onder ruim achthonderd ICT-specialisten werkzaam in het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven en bij de overheid. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Infotheek Group, Europees marktleider op het gebied van gebruikte hardware.

  Van de ondervraagden in het onderwijs is gemiddeld 30 procent van plan de komende drie jaar refurbished ICT-apparatuur aan te schaffen. Bij bedrijven die tussen de 50 en 499 werknemers hebben is het percentage met 67 procent het hoogst. Ook in de zorg (54 procent) is het merendeel van plan grotendeels over te stappen op gebruikte apparaten. De pc is bij de meeste ondervraagden in het onderwijs het populairste apparaat om refurbished aan te schaffen, gevolgd door laptops en tablets.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS