Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
22 December 2010
Artikel delen

Veilig zoeken op het internet voor kinderen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Ricky de Peuter en Noah Hunsel, beiden uit groep 7 van de basisschool, hadden een fantastisch idee. Een plek voor kinderen op het internet waar kinderen veilig op onderwerpen kunnen zoeken zonder daarbij op websites voor volwassenen uit te komen. Op eigen initatief hebben zij dit idee verder ontwikkeld en een ontwerp voor een website gemaakt.

  Een geinspireerd internet bedrijf heeft het vervolgens gebouwd. Met als resultaat: Koekeltjes (www.koekeltjes.nl) Een veilige zoekmachine voor kinderen met ook nog eens een ruime keuze uit leuke, handige en leerzame websites.

  Iedere ouder kent het probleem. Druk bezig met allerlei zaken in het huis terwijl dochter- of zoonlief al weer achter de PC kruipt. Kinderen zijn nieuwsgierig en houden van spelen. Dan is het ook niet verwonderlijk dat een kind graag even achter de PC zit want het internet is immers een bron van informatie en vermaak.

  Het probleem wat zich dan voordoet is dat het kind zonder (al te veel) toezicht toegang heeft tot alles wat er maar te vinden is op het internet. En zoals iedere ouder weet, zijn daar genoeg zaken te vinden waarvan we onze kinderen nog even ver weg willen houden.

  Koekeltjes voorkomt dat kinderen kunnen zoeken op volwassen onderwerpen en biedt een portaal van kindvriendelijke websites. Met Koekeltjes als Startpagina kunnen ouders een stuk geruster zijn.

  Het strenge zoekfilter voorkomt bezoekjes op ‘foute’ websites en de zoekresultaten zijn zoveel mogelijk afgestemd op kinderen. Koekeltjes maakt namelijk niet alleen gebruik van het zoekfilter van Google. Koekeltjes houdt zelf een bijzonder lange lijst bij van woorden die niet voor kinderen geschikt zijn.

  Wanneer er toch gezocht kan worden op een ‘fout’ woord, dan kan het kind of de ouder dit meteen met een klik op een knop melden. Het ‘foute’ woord wordt dan zo snel mogelijk in het zoekfilter van Koekeltjes opgenomen.

  Koekeltjes is sinds 20 december van start gegaan en hoopt veel ouders en kinderen een leuke – en veiliger – nieuwe plek op het internet te bieden.

  www.koekeltjes.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS