Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
22 April 2016
Artikel delen

Virtual Reality fietstocht door Europa’s kunsterfgoed ‘Big Art Ride’ gelanceerd

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vandaag is het innovatieve, culturele project #BigArtRide succesvol gelanceerd door minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Terwijl minister Bussemaker in Den Haag op de fiets stapte met virtual reality-bril op, deed Rik Vandenberghe (CEO van ING België) dat tegelijkertijd in Brussel. Samen fietsten zij door een virtueel Europa, gevuld met de hoogtepunten van Europa’s kunsterfgoed. Doel van het project is om Europese steden met elkaar te verbinden middels kunst. De #BigArtRide vindt in april, mei en juni plaats in Amsterdam en wisselende Europese steden zoals Brussel, Rome, Berlijn, London en Parijs.

  #BigArtRide

  De Big Art Ride is een virtuele race door een stad van zowel het verleden als het heden, een stad die reageert op iedere beweging, vol prachtige kunst. Een virtuele stad die Europa’s erfgoed, cultuur en toekomst weerspiegelt. Een baanbrekende ervaring die Europa’s opvallendste meesterwerken en meest unieke kunst in de spotlight zet.

  Nog tot en met juni zal de #BigArtRide tour door Europa en Nederland trekken en iedereen kan meedoen. Bij ieder event worden steeds twee deelnemers in verschillende steden (één in Amsterdam, één ergens anders) uitgenodigd op een stationaire fiets met virtual reality-technologie te stappen. Zij fietsen vervolgens samen door een stad, waar decennia van Europese kunst in de vorm van gebouwen, wegen en bomen voorbij komen. Iedereen mag plaatsnemen op de fiets en ook voorbijgangers kunnen meedoen; door te spelen met bijvoorbeeld een fietspomp of een bel kunnen zij de fietsers helpen of juist tegenwerken. De installatie zal steeds meerdere dagen op één locatie blijven.

  Speciaal voor de lancering kwam de #BigArtRide naar Den Haag, dé stad van de politiek en internationalisering. Gedurende de rest van de tour is de #BigArtRide op verschillende plekken in Amsterdam, innovatiestad te vinden, tijdens de start van de Giro d'Italia in Apeldoorn en Nijmegen en tegelijkertijd in verschillende Europese steden.

  Het #BigArtRide tourschema: 

  21 – 23 April Brussel & Den Haag (21) / Amsterdam (22 en 23)

  27 – 30 April Wroclaw & Amsterdam

  6 – 8 Mei Rome & Apeldoorn (6) / Nijmegen (7 en 8)

  13 – 15 Mei Wenen & Amsterdam

  20 – 22 Mei Praag & Amsterdam

  25 – 28 Mei Brussel & Amsterdam

  30 Mei – 1 Juni Berlijn & Amsterdam

  9 – 11 Juni Londen & Amsterdam

  17 – 19 Juni Motala & Amsterdam

  28 – 30 Juni Bratislava & Amsterdam

  Klik hier voor een actueel overzicht van de Nederlandse locaties

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS