Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
29 November 2013
Artikel delen

VNU Exhibitions Europe en IPON slaan handen ineen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  VNU Exhibitions Europe en IPON hebben een overeenkomst tot samenwerking afgesloten. Er is besloten om de vakbeurs Leren met ICT in de even jaren op te laten gaan in de vakbeurs IPON (Innovatie Platform Onderwijs Nederland). Dat betekent dat Leren met ICT op 22 en 23 januari 2014 komt te vervallen en dat deze op 19 + 20 maart plaatsvindt in de vorm van IPON 2014. Bovendien wordt in 2015 geen IPON georganiseerd maar zal deze tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling in januari van dat jaar als apart ICT segment een prominente plek krijgen. De keuze van deze vereniging van beurzen is een reactie op de dringende vraag vanuit de markt om minder versnippering, samenwerking en bundeling van krachten.

  “De opzet van Leren met ICT en IPON is voor een groot deel vergelijkbaar”, aldus Desiree Verdijk-Pet, Clustermarktmanager Public & Summits bij VNU Exhibitions. “Beide evenementen vinden jaarlijks plaats en zijn gericht op interactiviteit en een heldere, praktische overdracht van kennis en informatie. Zowel leren met ICT als IPON hebben een omvangrijk inhoudelijk programma met congressen en seminars, activiteiten, presentaties, demonstraties en workshops. De onderwijsmarkt zit, met name in deze tijd, niet te wachten op twee concurrerende vakevenementen vlak na elkaar. Ik zie dan ook een duidelijke winst in deze samenwerking in eerste instantie voor de markt maar vanzelfsprekend ook voor VNU Exhibitions en Reshift Digital.”

  Blij met samenwerking
  Ook Martin Smelt van Reshift Digital en organisator van de IPON ziet alleen maar voordelen in deze samensmelting. “ Het was tijd voor verandering. De markt vraagt hierom. We gaan samen met VNU Exhibitions, alle exposanten, bezoekers, branchepartijen en stakeholders bekijken hoe we de integratie van beide beurzen op een zo goed mogelijke manier kunnen organiseren en hoe we dat het beste in de praktijk kunnen vormgeven. Natuurlijk eist dat inspanning en aandacht van alle partijen. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit tot een positief resultaat gaat leiden.”

  Over Leren met ICT
  Leren met ICT is het platform dat voorziet in de ICT behoefte van onderwijzend Nederland. De vakbeurs richt zich op docenten, ICT managers & coördinatoren en managers in alle sectoren van het onderwijs. Meer informatie is te vinden via www.leren-met-ict.nl.

  Over IPON
  IPON is de informatie- en inspiratiebron voor iedereen die bij het onderwijs betrokken is en bij de les wil blijven op gebied van ICT-toepassingen en -diensten. Doel van IPON is om het gebruik van de nieuwste toepassingen binnen het onderwijs op een innovatieve en creatieve manier aan het onderwijs te presenteren. Meer informatie is te vinden via www.ipon.nl.
   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS