Voetbalrobots TU/e gaan naar halve finale

Categories

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

De Turtle-voetbalrobots van de Tech United hebben dinsdag de competitie in hun poule winnend en zonder tegengoal afgesloten. Het team van de Technische Universiteit Eindhoven moet nu bij de RoboCup 2015 in de halve finale het Chinese team Ares verslaan.

In de drie voorrondes heeft Tech United nu slechts één nederlaag geleden: tegen team Water. Mochten de Eindhovense robots Ares verslaan, dan treffen ze in de finale waarschijnlijk weer die gedoodverfde tegenstander. In 2013 moest Tech United het kampioenschap aan Water afstaan bij de RoboCup in Eindhoven. Vorig jaar won de TU/e wel weer.

De halve finale vindt om 03.00 's nachts Nederlandse tijd plaats. De finale is vervolgens om 07.00. Tech United speelde tijdens RoboCup 2015 al twee keer tegen mede-halve finalist Ares: maandag won Eindhoven met 5 – 1, zondag werd het met 5 – 5 gelijkspel. Het doelsaldo van de Turtle-robots van de TU/e is 99 voor en 8 tegen.

Bij de @Home-competitie van zorgrobots nemen de Amigo- en Sergio-robots uit Nederland de tweede plek in, achter de Duitse tegenstander Homer. Woensdagochtend 05.00 is de finale van dit onderdeel.

Bij de RoboCup voetballen teams van vijf robots autonoom, zonder enige hulp van de mens, tegen elkaar. De wedstrijden zijn live te bekijken op de site van Tech United.