Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
6 October 2014
Artikel delen

Volledig digitale wiskundemethode bettermarks inmiddels in gebruik bij 27 scholen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Bettermarks wiskunde is een volledig digitale methode, die gericht is op het individuele leerproces van de leerling. Het unieke is, dat oefenen centraal staat. Op basis van de fouten die een leerling hierbij maakt wordt het persoonlijke ontwikkelpunt van hem of haar bekend.

  Het systeem geeft intelligente feedback en zorgt ervoor dat de leerling genoeg oefening op zijn of haar specifieke ontwikkelpunt aangeboden krijgt. Daarnaast biedt bettermarks gevarieerde opgaven en verregaande differentiatie op het niveau van opgaven en het gebruik van theorie.

  De docent kan door middel van een dashboard met rapportages gedetailleerd de voortgang per leerling volgen, of toetsen en extra oefeningen klaarzetten. De docent heeft een belangrijke rol bij de introductie van een nieuw onderwerp en op het moment dat een leerling vastloopt. De rapportages maken dat hij of zij meer weet van de individuele voortgang en zo de leerlingen gerichter kan helpen.

  Daisy Ermens, sectiehoofd wiskunde op De Nassau te Breda, en één van de docenten die met bettermarks werkt: “De leerlingen zijn zichtbaar gemotiveerd om met bettermarks te werken. Ze vinden wiskunde op deze manier leuker en krijgen meer oefening. Het systeem gaf bij één van mijn leerlingen al snel een ontwikkelpunt aan, dat ik zonder bettermarks zelf niet zo snel opgemerkt zou hebben.”

  Eind oktober zal naast bettermarks wiskunde voor vmbo kgt en havo/vwo, ook bettermarks rekenen verkrijgbaar zijn. Met deze methode kunnen leerlingen rekenniveau 2F bereiken, en vanaf volgend jaar wordt 3F daaraan toegevoegd. Beide methodes zijn beschikbaar als webversie en als app voor de iPad en Android tablet.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS