Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
21 December 2016
Artikel delen

Voor jonge makers: de Fabschoolino

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Speciaal voor jonge makers heeft Waag Society de Fabschoolino ontwikkeld. Een mini-computer die je zelf in elkaar moet solderen en programmeren. De Fabschoolino is een betaalbaar doe-het-zelfpakketje dat beschikbaar is voor scholen, makers, makerspaces en handige ouders. Samen met jongeren kunnen zij met deze op de Arduino gebaseerde microcontroller stap-voor-stap op een technische ontdekkingstocht. In dit zelfbouwpakket vind je alles wat je nodig hebt om je eigen creatieve elektronicaproject vanaf nul te beginnen. De hardware ontvang je bij jou in de brievenbus, de instructies en inspiratie zijn te vinden op fabschoolino.waag.org.
   
  Met de Fabschoolino wil Waag Society een extra impuls geven aan de maakonderwijsbeweging in Nederland. Niet alleen om leerlingen bekend te maken met de technieken van de toekomst, maar ook om hen uit te dagen hun verbeeldingskracht te gebruiken. Jongeren van nu groeien op in een maatschappij waarin technologie en inventiviteit steeds belangrijker worden. Zij worden echter nog altijd opgeleid in en naar oude maatstaven. Met het Fabschool lesprogramma onderzoekt Waag Society hoe dit anders kan. Aan de hand van de praktijkervaring die wij opdeden tijdens de afgelopen Fabschool edities ontwikkelde wij de Fabschoolino.
   
  Waag Society richt zich al jaren niet alleen op het ontwikkelen van lesprogramma’s op het gebied van maakonderwijs, maar betrekt ook actief onderwijspartners, bibliotheken en makerspaces bij deze beweging. Dit doen wij door middel van trainingen als Teacher Maker Camp en Librarian Maker Camp. In samenwerking met een aantal andere partners richtte Waag Society in 2015 Platform Maker Education op om de noodzaak van nieuwe manieren van lesgeven nationaal onder de aandacht te brengen en te verspreiden.
   
  De Fabschoolino is voor supernieuwsgierige aagjes, niet-te-stoppen ontdekkers en makers vanaf 9 tot 100 jaar oud. Bestel hem voor €20,- excl. verzendkosten via de webshop

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS