Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 August 2008
Artikel delen

Voordelige laptops voor leerlingen en leraren

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  ICT-dienstverlener MSA-ICT werkt sinds kort samen met SLBdiensten en APS IT-diensten. Dankzij de samenwerking kunnen meer dan twee miljoen leerlingen en medewerkers van onderwijsinstellingen de beschikking krijgen over een voordelige laptop. MSA-ICT is met deze nieuwe samenwerking dé leverancier voor alle leerlingen, studenten en medewerkers in het lager, middelbaar en hoger onderwijs van hardware en educatiesoftware.

  In 2008 zijn er voor het eerst digitaal centrale examens afgenomen op middelbare scholen. Dit laat zien hoezeer de computer is ingebed in het leven van huidige leerlingen. Door het gebruik van laptops verbeteren leerlingen hun IT-competenties en zijn ze flexibeler. Ze kunnen hun huiswerk maken waar ze maar willen en in plaats van een zware tas met boeken op de rug kunnen ze met hun laptop naar huis. Voorheen hadden alleen leerlingen van het hoger onderwijs beschikking over voordelige laptops. Door de nieuwe samenwerking is dit nu ook weggelegd voor leerlingen van het lager- en middelbaar onderwijs.
  De nieuwe samenwerking is een uitbreiding op de samenwerking met SURFdiensten, de licentieorganisatie voor software, content en ICT-diensten, waarbij het hoger onderwijs door MSA-ICT voorzien wordt van laptops. Charles Stork, adjunct-directeur van SLBdiensten: ‘Wij zijn intermediair tussen MSA-ICT en VMBO, VO, MBO en ROC- instellingen. Onze partnerorganisatie SURFdiensten heeft het afgelopen jaar zeer positieve ervaringen opgedaan met MSA-ICT. Toen wij ons aanbod op het gebied van laptops wilden uitbreiden was MSA-ICT voor ons een logische keuze. Zij bieden producten die zowel in technisch opzicht als qua prijs goed zijn.’

  laptops met speciale software
  MSA-ICT biedt via websites laptops van Lenovo, Toshiba en HP. De ICT-dienstverlener is fullfilmentpartner voor de eerder genoemde instellingen. De bestellingen komen bij MSA-ICT binnen en worden hier afgehandeld en uitgeleverd. Via de websites kan de korting op software oplopen tot 90 procent van de adviesprijs.
  De laptops worden uitgerust met een speciale Studenten Software suite. Naast een volledige softwarebundel die voldoet aan de behoeften van studenten heeft dit als voordeel dat wanneer een student of medewerker niet meer verbonden is aan een opleiding of instelling hij toch gebruik kan blijven maken van de software.  ’De laptops en de software vormen een unieke combinatie’, zegt Raymond Perridon, commercieel directeur bij MSA-ICT. ‘De leerling heeft, naast een prijsvoordeel op alle laptops, maar liefst drie jaar garantie op de aangeboden laptops. De laptops zijn voorzien van software die speciaal voor de leerling wordt ingesteld.’ De laptops voldoen aan de behoeften van studenten; de voorgeïnstalleerde laptops beschikken over de juiste software, een goede beveiliging en gaan een studie lang mee. Het motto van MSA-ICT voor deze studenten laptops is: Chill, Learn & Play!

  scholen
  Ook voor scholen is de nieuwe samenwerking aantrekkelijk. Zij kunnen kiezen voor hun eigen software image en kunnen grote aantallen laptops die qua hardware en software identiek zijn in een keer aanschaffen. Dit scheelt aanzienlijk in de beheerkosten. Door de nieuwe samenwerking wordt een belangrijke doelstelling van de betrokken partijen gerealiseerd: het ondersteunen van de onderwijsmarkt.

  Zie voor meer informatie: www.megasellers.nl en www.surfspot.nl.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS