Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
25 August 2008
Artikel delen

Wanna Be Cool?

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het in samenwerking met Stichting Natuur en Milieu ontwikkelde lespakket Wanna Be Cool? wordt op 9 september gelanceerd. Dat gebeurt op drie basisscholen in Utrecht. Het doel van Wanna Be Cool? is leerlingen in groep 7 en 8 te laten ervaren dat zij invloed kunnen uitoefenen op het klimaat. Door met elkaar in actie te komen en in de school maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld thuis of met de hele buurt, besparingsmaatregelen te nemen, reduceren de leerlingen hun CO2-uistoot. Die reductie wordt gemeten en uiteindelijk wint de school of groep die de meeste CO2-reductie heeft weten te realiseren de Wanna Be Cool?-award.

  Om de juiste keuzes te kunnen maken worden leerkrachten leerlingen gesteund door een kennisbank die bestaat uit lessen en een database met weetjes. Deze lessen zijn flexibel inzetbaar. Naast klimaatlessen zijn er ook medialessen die de leerlingen helpen een campagne te ontwikkelen (print en video). Met die campagne kunnen de leerlingen actievoeren om zodoende zo veel mogelijk mensen mee te laten besparen. Hoe meer mensen, hoe groter de besparing, hoe groter de kans op de award.

  Wanna Be Cool? bevat tevens een game. Hierin worden leerlingen uitgedaagd keuzes te maken. Door middel van leuke filmpjes en leerzame animaties krijgen de leerlingen feedback over de gevolgen van hun keuzes. Niet alleen op hun eigen leefomgeving maar ook voor de leefomgeving van de buren in bijvoorbeeld Afrika of Azië, en krijgen feedback door middel.

  Kortom, Wanna Be Cool? is een veelzijdig lespakket dat kinderen op verschillende manieren uitdaagt, inspireert en activeert. Bovendien kunt u door het op school in te zetten mogelijk besparen op uw energierekening!

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS