Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
25 September 2008
Artikel delen

WannaBeCool?: klimaatlessen voor coole scholieren

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Veel kinderen maken zich zorgen over de opwarming van de aarde. WannaBeCool? laat zien dat iedereen iets kan doen tegen klimaatverandering. De klimaatlessen zijn ontwikkeld voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Videoclips, webquest (gestuurde zoektochten op internet), games en interactieve animaties laten hen kennismaken met het klimaateffect van hun eigen consumptiegedrag.

  Ook leren ze hoe ze op een makkelijke manier energie kunnen besparen. Alle klassen die meedoen krijgen een internetpagina en kunnen hun besparingsscores vergelijken met die van andere klassen. Dit wedstrijdelement maakt het extra spannend. Boegbeeld van WannaBeCool? is presentator/acteur Raymi Sambo.

  WannaBeCool? is een vervolg op de Klimaatgids van Natuur en Milieu. Hiervan zijn er inmiddels 200.000 verspreid. Naar aanleiding van de Klimaatgids kwamen veel vragen binnen van docenten en scholieren over klimaatverandering en wat zij thuis of op school aan energiebesparing kunnen doen. Het interactieve lespakket geeft antwoord op die vragen.

  Vanaf 1 oktober kunnen basisscholen het interactieve klimaatlessenpakket gratis downloaden op www.wannabecool.nl.

  WannaBeCool? is een initiatief van Stichting Natuur en Milieu en KlasseTV en werd mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Utrecht, VSBfonds, Oxxio en Triodos Foundation.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS