Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
16 October 2012
Artikel delen

Website moet studenten meer inzicht geven in geld

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) introduceert in samenwerking met haar partners het Financieel Studieplan: www.financieelstudieplan.nl. Met deze website krijgen HBO- en WO-studenten meer inzicht in hun inkomsten, uitgaven en eventuele studielening. Het Financieel Studieplan wordt gesteund door en is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Ministerie van OCW, DUO, Nibud en jongeren- en studentenorganisaties.

  Wat is het Financieel Studieplan?
  Thea Hazel-Stals, directeur van WWJB :”Studeren kost geld. Het is daarom goed dat studenten weten wat deze investering nu precies betekent voor hun uitgaven nu en in de toekomst. Vandaar dat studenten tijdens een cocreatie bijeenkomst van ons om hulp hebben gevraagd. Met het Financieel Studieplan zien studenten in een paar minuten wat de gemiddelde inkomsten, uitgaven en leningen van studenten zijn die in dezelfde situatie zitten als zijzelf. Ook is het mogelijk om hun eigen Financieel Studieplan te maken, zodat ze weten wat hun huidige inkomsten- en uitgavenpatroon voor de toekomst betekent.”
   
  Het Financieel Studieplan:  • helpt studenten bewuster om te gaan met geld

  • geeft studenten snel inzicht in hun inkomsten en uitgaven

  • geeft studenten de mogelijkheid hun inkomsten en uitgaven te vergelijken met andere studenten

  • geeft studenten inzicht in hun lening en hoeveel zij terug moeten betalen


  Het Financieel Studieplan is in nauwe samenwerking met partners ontwikkeld
  Het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) en Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) staan achter dit initiatief en hebben de website mede ontwikkeld en mede gefinancierd. Bij de ontwikkeling en lancering van het Financieel Studieplan is daarnaast samengewerkt met Nibud en de jongeren- en studentenorganisaties NJR, ISO, LSVb en LKVV.

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS