Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
10 April 2009
Artikel delen

Website over ADHD

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op de nieuwe website www.uitstuiteren.nu kunnen onderwijsprofessionals informatie vinden over ADHD. Uit een onderzoek van Eurocept blijkt namelijk dat ze daar grote behoefte aan hebben. Hun belangrijkste vragen zijn:

  • hoe kun je klasgenoten helpen goed om te gaan met een kind met ADHD? (genoemd door 87% van de respondenten)
  • hoe kun je als onderwijsprofessional met een kind met ADHD omgaan? (82%)
  • hoe herken je een kind met ADHD in de klas (59%)?

  Dit blijkt uit een onderzoek onder een steekproef van 42 scholen, uitgevoerd door Eurocept, de initiatiefnemers van de site. Voor het onderzoek zijn 98 onderwijsprofessionals benaderd, ruim 43% daarvan deed mee, zodat in dit onderzoek gegevens van 42 scholen konden worden geanalyseerd.

  Leerkracht neemt rol serieus

  In elke klas zit gemiddeld 1 kind met ADHD. Deze jongens en meisjes hebben moeite om hun aandacht gericht te houden op hun taken, DOEN vaak vóórdat ze DENKEN, en sommigen zijn voortdurend in beweging. Negen van de tien leerkrachten in dit onderzoek zijn dan ook op zoek naar informatie hoe daarmee om te gaan in de klas.
  Ook naar de ouders toe, nemen deze leerkrachten hun rol serieus. Op de vraag welke rol men als onderwijsprofessional heeft naar de ouders van kinderen met ADHD, antwoordt 77% samenwerken. De alternatieven informeren en adviseren worden beide door 44% genoemd.

  Ondersteuning gezocht
  Op de vraag wat de leerkracht hierbij kan helpen, antwoordt 77% een informatieve website, 74% wil schriftelijk materiaal, en 49% wil graag andere ondersteunende materialen zoals posters en flyers. Verder worden genoemd: opzetten steunpunt en opleidingen/ouderavonden.
  Inhoudelijk wil 64% meer weten over wat de school kan doen voor ouders van kinderen met ADHD. 51% leest graag ervaringen van collega-onderwijsprofessionals en 56% zou het handig vinden als al hun vragen op een site zouden kunnen worden beantwoord door deskundigen.

  Deze uitkomsten bevestigen het idee van de makers van uitstuiteren.nu, dat specifieke ADHD-informatie voor onderwijsprofessionals nuttig is. Er wordt nu bekeken of de website is uit te breiden met een rubriek over ervaringen van collega-onderwijsprofessionals. urocept levert geneesmiddelen, ondermeer voor de behandeling van ADHD. Zij zet zich in voor een betere en prettiger zorg voor patiënten, waaronder kinderen en volwassenen met ADHD.

  www.uitstuiteren.nu

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS