Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
4 July 2011
Artikel delen

Werkdruk in het basisonderwijs toegenomen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Scholen met Succes doet doorlopend onderzoek naar onder andere de ervaren werkdruk van personeelsleden in het basisonderwijs. Onder ruim 14.000 personeelsleden van 766 basisscholen zijn in 2010 en 2011 vragenlijsten afgenomen.

  De meerderheid van de personeelsleden geeft aan tevreden te zijn over de werkdruk (52% is tevreden en 3% zeer tevreden). Maar de werkdruk is de afgelopen zes jaar wel toegenomen (in 2004 was 36% ontevreden tot zeer ontevreden, in 2010 was 45% ontevreden tot zeer ontevreden).

  Vrouwen ervaren een hogere werkdruk dan mannen. Van het vrouwelijke onderwijspersoneel is 40% ontevreden en 7% zeer ontevreden over de werkdruk. Bij de mannen is 32% ontevreden en 6% zeer ontevreden.

  Leerkrachten in de bovenbouw (49% is ontevreden tot zeer ontevreden) zijn vaker ontevreden over de werkdruk dan leerkrachten in de onderbouw (47% is ontevreden tot zeer ontevreden). Vooral in de groepen 2, 4 en 6 is de ervaren werkdruk hoog.
  Verder blijkt dat personeelsleden die parttime (21-30 uur) werken meer werkdruk ervaren. Van het onderwijspersoneel ervaren de leerkrachten de meeste werkdruk (48% is ontevreden tot zeer ontevreden, bij het ondersteunend personeel is dit 29% en bij de directieleden is 22% ontevreden tot zeer ontevreden).

  Oorzaken van de ervaren werkdruk
  De ervaren werkdruk van personeelsleden wordt het meest be

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS