Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
2 February 2016
Artikel delen

WhatsApp heeft miljard gebruikers

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  WhatsApp heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: De chatdienst wordt door niet minder dan één miljard mensen gebruikt. Dat is meer dan 2 keer zo veel als toen de dienst werd overgenomen door Facebook in 2014. Dat laat WhatsApp zelf weten. Via de dienst worden per dag 42 miljard berichten verstuurd.

  Facebook

  WhatsApp is sinds februari 2014 eigendom van Facebook. Dat nam de dienst destijds over voor het bedrijf van 11,4 miljard euro.

  Verdubbeling

  Tijdens de aankoop had WhatsApp nog 'maar' 450 miljoen actieve gebruikers. Dat zijn gebruikers die minimaal één bericht per maand sturen via de chatdienst. Sindsdien zijn er maandelijks veel nieuwe gebruikers bij gekomen, maar de magische symbolische grens van 1 miljard is gisteren pas bereikt.

  En nu?

  De vraag is nu wat Facebook precies met WhatsApp wil. De chatdienst heeft nog steeds geen manier om geld te verdienen aan al die gebruikers. Onlangs liet WhatsApp al weten te stoppen met het vragen van 89 cent voor een abonnement op de app. Facebook wil WhatsApp onder andere gaan inzetten voor bedrijven, die de chatdienst kunnen gebruiken om in contact te komen met klanten.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS