Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
1 June 2015
Artikel delen

Windows 10 vanaf 29 juli beschikbaar

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Windows 10 komt 29 juli uit. Microsoft heeft de releasedatum van het besturingssysteem officieel bekendgemaakt. Het is vanaf vandaag mogelijk het besturingssysteem te 'reserveren', zodat het eind volgende maand automatisch wordt gedownload.

  Microsoft maakt de definitieve datum vandaag bekend in een blogpost.

  Microsoft gaat het nieuwe besturingssysteem actief naar gebruikers pushen. Daarom is vanaf vandaag een bericht te zien in Windows 7 en Windows 8, waarbij gebruikers het besturingssysteem gratis kunnen downloaden. Zij moeten daar hun emailadres invullen, zodat zij een melding krijgen op de 29e wanneer het OS te downloaden is.

  De systeemvereisten voor Windows 10 zijn dezelfde als voor de meest recente versie van Windows, 8.1. Het besturingssysteem heeft een processor nodig van minimaal 1 GHz, 1 of 2 GB aan RAM (voor respectievelijk de 32-bit en de 64-bit), en 16 GB aan vrije ruimte op de harde schijf.

  Windows 10 wordt gratis voor huidige gebruikers van Windows 7 en Windows 8. Als zij binnen een jaar na de release upgraden naar Windows 10, dan hoeven zij niet te betalen. Als ze dat ná die 12 maanden doen, moet er voor het besturingssysteem worden betaald.

  Microsoft heeft altijd gezegd dat het Windows 10 "in de zomer" van 2015 wilde uitbrengen. Later werd dat "in juli", maar een definitieve datum was nog niet bekend.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS