Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
3 April 2015
Artikel delen

Winnaars Kinder Media Awards 2015 bekend

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De Kinder Media Awards 2015 zijn uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Deze vijf awards zijn een beloning voor de beste digitale toepassingen voor kinderen. Mijn Kind Online in samenwerking met ECP reikte de Gouden Apenstaarten uit. 

  De Kinder Media Awards 2015 zijn uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

  Dit zijn de winnaars:

  Dit jaar werden de Kameleon – de prijs voor het beste interactieve kinderboek voor 0 t/m 12 jaar – en de Gekko – voor de beste interactieve spin-off van een kinderboek voor 0 t/m 12 jaar – voor het eerst uitgereikt.

  Over de winnaars 

  De Gouden @penstaart voor online content voor kinderen dóór kinderen beloont jonge knappe koppen tot 16 jaar die zelf online content maken, zoals een app, een website of een game. Winnaar Nick Jordan (13 jaar) leert kinderen via zijn site JorCademy.nl programmeren met behulp van YouTube filmpjes. "Passie en inzet spatten er vanaf! Veel up-to-date informatie, regelmatig vernieuwing en heel erg toegankelijk voor de lezers," aldus de jury. 

  De Gouden @penstaart voor online content voor kinderen van 6 t/m 12 jaar bekroont professionals. Peter en de Wolf, een app van het Koninklijk Concertgebouw, is gebaseerd op de muziek van Sergej Prokofjev en combineert een video-opname van het orkest met animaties die verrijkt zijn met interactieve verrassingen. "Erg mooi gemaakt, een kunstwerkje! Klassieke muziek komt binnen, zo in de klas of in je kamer."

  De Media Ukkie Award beloont de beste app voor peuters en kleuters van 0 t/m 6 jaar. Winnaar Heksje & Willem is een interactief prentenboek over de vraag wie Heksje wakker houdt.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS