Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
17 June 2011
Artikel delen

Winnaars Nationale Scheikundeolympiade 2011

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Jacob van Hengst uit Dordrecht, van het Johan de Witt Gymnasium te Papendrecht, heeft de 32e Nationale Scheikundeolympiade (NSO) gewonnen. De twintig beste havo/vwo-leerlingen van Nederland met scheikunde in hun profiel, streden dit jaar van 3 tot en met 10 juni bij AkzoNobel in Sassenheim om de eerste plaats.

  Naast Jacob van Hengst vielen drie andere deelnemers in de prijzen: Daan van de Weem (Stedelijk Gymnasium Nijmegen), Huaiping Yuan (OSG Bataafse Kamp, Hengelo) en Elmar Bijlsma (Staring College, Lochem). De prijsuitreiking werd verzorgd door Gert van den Berg (directeur AkzoNobel Nederland) en Klaas Kruithof (director Research, Development & Innovation).

  Naar Internationale Chemieolympiade in Ankara, Turkije
  Op het spel stonden belangrijke prijzen. Zo vertegenwoordigen de vier winnaars Nederland volgende maand bij de 43e Internationale Chemieolympiade in Ankara, Turkije, waaraan meer dan 70 landen deelnemen. Ook krijgen ze een geldprijs van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) en een grafische rekenmachine TI-nspire.
  In de slotweek hebben de twintig deelnemers laten zien dat ze breed ge

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS