Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
13 July 2016
Artikel delen

Winnaars “Red Engineers Challenge 2016” bekend

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De Prinses Marijkeschool, het Canisius, de internationale Prinseschool en OBS ’t Schöppert zijn de grote winnaars van de ‘RED Engineers Challenge 2016’. Deze challenge voor kinderen vond zaterdag 9 juli op de Universiteit Twente (UT) plaats. Op deze dag streden 26 Twentse teams van basis- en voortgezet onderwijs tegen elkaar om wie het meest duurzame idee van Twente wist te presenteren en daarmee een plek in het RTL televisieprogramma Greentech te bemachtigen. De dag stond vol duurzame activiteiten, proefjes en workshops. Dat meldt Universiteit Twente.

  Ruim 500 bezoekers waren zaterdag aanwezig in The Gallery te Enschede om de leerlingen aan te moedigen. De uitvindingen van de ‘RED Engineers’ werden beoordeeld door de jury op de onderdelen presentatie, probleemanalyse, creativiteit, samenwerking, innovatie en ontwerp. “Ik ben zeer onder de indruk van het feit dat de kinderen weten wat de grote maatschappelijke problemen zijn. De uitvindingen die vandaag gepresenteerd zijn maken niet alleen hun eigen leven beter, maar maakt het leven van iedereen op de wereld beter”, aldus juryvoorzitter Mirjam Bult, vicevoorzitter College van Bestuur UT.

  De 26 teams bestonden uit twee tot vier leerlingen afkomstig uit groep zes van de basisschool tot en met de tweede klas van het voortgezet onderwijs. Deze deelnemende leerlingen hebben eind mei en begin juni twee gastlessen gevolgd over duurzaamheid, duurzame oplossingen en ontwerpen. Met de speciale lesmodule prikkelden studenten van Saxion en Universiteit Twente, samen met de leerkrachten, de kinderen om ideeën te bedenken die de wereld een stukje groener moeten maken.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS