Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 July 2008
Artikel delen

Winnaars ThinkIdee 2008

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De jury bestaande uit een aantal medewerkers van Oracle en Vives, aangevuld met deskundigen uit het onderwijsveld, hebben maandag jl.de winnaars van ThinkIdee 2008 bekend gemaakt. 

  1e prijs, een SMART Board digitaal schoolbord beschikbaar gesteld door SMART Technologies:
  Ben van LOON
  Bernadetteschool

  De winnende inzending van Ben van Loon laat zien hoe de Think.com-omgeving ICT-doelstellingen, leerstof en spelenderwijs leren van kinderen met elkaar kan verbinden. Hij heeft hiervoor een introductie van Think.com voor de kinderen gemaakt, een voorbeeld voor een opdracht contractwerk/hoeken en een suggestie voor een project. Een opzet die meteen inzetbaar is op veel scholen. Hij schrijft dat Think.com een aantal aspecten kent waardoor de Bernadetteschool haar ICT-doelstellingen kan behalen:
  – Kinderen leren computervaardigheden
  – Kinderen leren werken met internet
  – Kinderen maken kennis met andere culturen
  – Kinderen gebruiken coöperatief leren
  Praktische uitwerking van zijn inzending:
  – Introductie: elk kind maakt een eigen webpagina
  – Opdracht: Gluren bij Europese buren
  – Project: Een nieuw EK-lied
  – Snackers: een komkommerplant als uitgangspunt voor natuurlessen
  De leerlingen van Ben maakten ook een aantal goede suggesties voor verdere ontwikkeling van Think.com.

  Klik hier: https://vives.nl/downloads/Eerste prijs Ben van Loon.pdf om de volledige inzending van “Zo Gemakkelijk kan ICT zijn!” te lezen.

  2e prijs, een Sanyo XW56 beamer beschikbaar gesteld door Schreiner Projectie:
  Albert-Jan den BUTTER
  Calvijn College

  Albert-Jan den Butter wint de 2e prijs met zijn vakoverstijgend project dat volgens hem voldoet aan de onderstaande doelen:
  – Leerlingen maken kennis met andere culturen en godsdiensten, maar maken ook meer kennis met hun eigen omgeving en cultuur
  – Leerlingen leren interactief met behulp van moderne media
  – Leerlingen leren vakoverstijgend
  – Leerlingen leren in samenhang
  – Leerlingen krijgen respect voor andere culturen
  Zijn project draait om de zoektocht door leerlingen naar hun eigen wortels en hoe ze contact zoeken met Think.com leeftijdsgenoten in het buitenland om samen te werken aan de invulling van hun project. Een project waarbij de leerlingen te maken krijgen met interview- en presentatietechnieken, foto- en videobewerking, verslaglegging, communicatie, samenwerking, taalvaardigheid en creativiteit. Het project wordt afgesloten met een internationale competitie.

  Klik hier https://vives.nl/downloads/Tweede prijs Albert-Jan den Butter.pdf om de volledige inzending van “Op zoek naar je wortels” te lezen.

  3e prijs, een Canon IXUS 75 digitale camera beschikbaar gesteld door Oracle BeNeLux:
  Annemarie BOUMAN-ARNS
  Pius X College

  Annemarie Bouman-Arn wint de 3e prijs met haar vakoverschrijdende inzending “Europadag”, een project dat volgens haar voldoet aan de onderstaande doelen:
  – Verbetering van de Engelse taal
  – Opstarten en onderhouden van internationale contacten
  – Inzicht krijgen in wat de Europese Unie is en wat deze Unie voor ons op verschillende terreinen betekent
  – Inzicht krijgen in de overeenkomsten en verschillen op verschillende gebieden binnen de Europese Unie
  – Verbeteren en verbreden van het gebruik van ICT door leerlingen met “nieuwe” media zoals videoconferencing en Think.com te laten kennismaken
  De leerlingen leggen contact met Think.com leeftijdsgenoten in het buitenland om samen te werken aan de invulling van hun project. Ze stellen vragen aan elkaar over het functioneren van de democratie in hun land, over de Europese Unie en de geografie van het land. Het “eindproduct” wordt via Think.com gepresenteerd en is op die manier voor alle deelnemende scholen zichtbaar en bruikbaar.
  Dit is een start met een concreet thema wat rond juni 2009 afgerond zou kunnen worden door de Europese verkiezingen in de diverse landen te analyseren, reacties te vragen, gevolgen weer te geven, etc. Annemarie geeft vervolgens een lijst mogelijke onderwerpen, gekozen m.b.v. de bij hen gebruikte methoden voor deze vakken. Zij schrijft dat de mogelijkheden en thema’s zeer groot zijn, met name door het gebruik van de digitale media en het gebruik van de gratis ELO: Think.com.

  Klik hier https://vives.nl/downloads/Derde prijs Annemarie Bouman-Arn.pdf om de volledige inzending van ‘Europadag” te lezen.

  Think.com wordt medio augustus opgenomen in het programma ThinkQuest van de Oracle Education Foundation.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS