Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
27 April 2009
Artikel delen

Winnaars Ziggo High School Movie Awards

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De jury van de Ziggo High School Movie Awards reikte afgelopen vrijdag vijf awards uit aan de finalisten van deze filmscriptwedstrijd voor middelbare scholieren. Op de gala-avond gingen de vijf filmproducties, gemaakt door de scholierenteams, in première in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

  Vijf awards
  Juryvoorzitter Willeke van Ammelrooy reikte samen met haar collega’s Ziggo High School Movie Awards uit in de categorieën Beste Film, Beste Script, Beste Acteur, Beste Actrice en Speciale Juryprijs. De grote winnaar was het Bonhoeffer College uit Castricum. Zij sleepten de awards Beste Film en Beste Script in de wacht met hun filmproductie Een minuut van 61 seconden. Marit Hooijschuur, ook van het Bonhoeffer College uit Castricum, ontving de award Beste Actrice voor haar rol als Loena uit Een minuut van 61 seconden. 

  De award Beste Acteur ging naar Devin de Koff van het Anna van Rijn College uit Nieuwegein voor zijn rol als Vigo in de film Vigo. De jury kende de Speciale Juryprijs toe aan de film Opgehangen, een productie van het Berkenhof College uit Breda. “Deze film heeft goede humor”, aldus Willeke van Ammelrooy. Overige finalisten uit de Ziggo High School Movie Awards 2008-2009 waren het Bonhoeffer College uit Enschede en het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer. Hun scripts zijn ook verfilmd; deze producties heten respectievelijk Missie X en Eén Zidane. 

  Honderdvijftig scholieren
  Ruim honderdvijftig scholieren, waaronder de vijf finaleteams, maakten donderdagavond hun opwachting bij de gala-avond van de Ziggo High School Movie Awards. Zij deden mee aan de landelijke educatieve filmscriptwedstrijd, die gekoppeld is aan een scriptlespakket. Als finalisten kregen zij van Ziggo de gelegenheid hun eigen script professioneel te verfilmen. De teams hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om met hun filmproductie indruk te maken op de vakjury. Onder begeleiding van een professionele Hilversumse filmcrew hebben ze hun zelfgeschreven scripts geproduceerd en verfilmd. De filmproducties duren ongeveer vijftien minuten en zijn te bekijken via de eigen kanalen van Ziggo: Tv-kanaal ZiZone (voor abonnees van Ziggo) en het online kanaal www.zizone.tv

  Jury

  De jury van de Ziggo High School Movie Awards bestond verder uit scenarioschrijver en acteur Chiem van Houweninge, filmproducent Matthijs van Heijningen, voormalig GTST-acteur en presentator Sebastiaan Labrie, acteur Iliass Ojja (bekend van Shouf Shouf Habibi) en Anne Meulenbroek. Zij was winnares van de Ziggo High School Movie Award voor de Beste Bijrol in de vorige editie.

  Lespakket
  In het kader van de Ziggo High School Movie Awards ontwikkelde initiatiefnemer Ziggo, in samenwerking met kennispartner het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, een speciaal scriptlespakket voor scholieren. Ziggo speelt hiermee in op de beeldcultuur waar jongeren, getuige de vele amateurfilms op YouTube en MyVideo, een grote belangstelling voor hebben. De ongeveer 240 deelnemende scholierenteams hadden de keuze om hun script ook in te zenden voor de wedstrijd. Onderdeel van het lespakket was de Ziggo Filmdag in december. Tijdens deze dag gaven negen bekende Nederlanders uit de filmwereld, waaronder ook juryleden Willeke van Ammelrooy en Sebastiaan Labrie, workshops aan ruim 150 scholieren.

  www.ziggohighschoolmovieawards.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS