Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
18 February 2009
Artikel delen

Winnaars Ziggo High School Movies Awards bekend

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Juryvoorzitter Willeke van Ammelrooy heeft 17 februari de winnaars bekend gemaakt van de Ziggo High School Movie Awards 2008-2009. Deze landelijke educatieve filmscriptwedstrijd is gekoppeld aan een scriptlespakket voor middelbare scholieren. In de komende twee maanden produceren de winnende teams – in samenwerking met een professionele filmcrew – hun script tot een korte speelfilm.

  Op 23 april gaan deze films in première tijdens een gala-avond in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid; tevens reikt de vakjury dan vijf awards uit. De winnaars zijn afkomstig van het Bonhoeffer College uit Enschede (met twee winnende scripts), het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer, het Anna van Rijncollege uit Nieuwegein en het Berkenhof College uit Breda.

  Maar liefst 78 scripts van ruim dertig middelbare scholen zijn ingezonden voor deelname aan de wedstrijd. Was bij de vorige editie van de Ziggo High School Movie Awards de loverboy een favoriet thema, dit jaar ziet de jury pesten veel terugkomen als inhoudelijke onderwerpskeuze. “We zijn aangenaam verrast door de diversiteit en kwaliteit van de ingezonden scripts”, meldt Van Ammelrooy.

  Zitting in de jury hebben verder scenarioschrijver en acteur Chiem van Houweninge, filmproducent Matthijs van Heijningen, voormalig GTST-acteur en presentator Sebastiaan Labrie, acteur Iliass Ojja (bekend van Shouf Shouf Habibi) en Anne Vermeulen. Zij was winnares van de award voor Beste Bijrol van de Ziggo Highschool Movie Awards editie 2007-2008. Tijdens de gala-avond van 23 april bij kennispartner het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid reikt de vakjury awards uit in de categorieën Beste Film, Beste Script, Beste Acteur, Beste Actrice en Speciale Juryprijs.

  Initiatiefnemer Ziggo ontwikkelde – in samenwerking met kennispartner het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid – een speciaal scriptlespakket voor scholieren. Ziggo speelt hiermee in op de beeldcultuur waar jongeren, getuige de vele amateurfilms op YouTube en MyVideo, een grote belangstelling voor hebben. Onderdeel van het lespakket was de Ziggo Filmdag in december. Tijdens deze dag gaven negen Bekende Nederlanders uit de filmwereld workshops aan ruim 150 scholieren, waaronder ook juryleden Willeke van Ammelrooy en Sebastiaan Labrie. De ongeveer 240 deelnemende teams hadden de keuze om hun script ook in te zenden voor de wedstrijd.

  www.ziggohighschoolmovieawards.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS