Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
23 November 2009
Artikel delen

Winvision en Cito werken samen aan online Competentievolgsysteem

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Winvision, gespecialiseerd in geïntegreerde ICT-oplossingen voor onderwijs en zorg, heeft samen met toets- en exameninstituut Cito het online Competentievolgsysteem (CVS) ontwikkeld. Met het CVS is de ontwikkeling van competenties eenvoudig te objectiveren, te meten en te volgen. Het CVS is geïntegreerd met Winvision Digitaal Portfolio, dat inmiddels door meer dan 100.000 leerlingen en docenten wordt gebruikt.

  Met het Competentievolgsysteem is de ontwikkeling van competenties op een systematische manier te volgen. Het CVS is gebaseerd op het PPS-model (Protocol Portfolio Scoring) van Cito. Tijdens de (leer)loopbaan wordt een portfolio opgebouwd met verschillende ‘bewijsstukken’ van de uitvoering van taken en opdrachten. Met PPS kan deze in wezen ongelijksoortige informatie op verantwoorde wijze geobjectiveerd en gekwantificeerd worden.

  "Voor het praktisch toepasbaar maken van onze expertise rond het meten van menselijke mogelijkheden werkt Cito regelmatig samen met andere organisaties. Winvision is voor ons een hoogwaardige partner met wie we samen een totaaloplossing creëerden voor scholen en bedrijven die worstelen met competentiebeoordeling", aldus Cor Sluijter, Unitdirecteur Beroepsonderwijs & bedrijven bij Cito.

  Winvision heeft het CVS opgenomen in Digitaal Portfolio en daardoor zijn de reikwijdte van het systeem en de toepassingsmogelijkheden uitgebreid. “Het CVS is een waardevolle toevoeging aan Digitaal Portfolio, ook voor de toepassing buiten het onderwijs. Het volgen en meten van competenties is een belangrijke graadmeter voor de ontwikkeling en het perspectief van medewerkers van elke organisatie. Wij zijn bijzonder blij dat we de enorme expertise en ervaring van Cito hiervoor kunnen benutten”, aldus Ronald Eleveld, algemeen directeur bij Winvision.
  Studenten hebben nu in Digitaal Portfolio een eigen online map om bewijsstukken als onderbouwing van de competenties te verzamelen en die kunnen online getoetst worden met beoordelingsindicatoren. De ontwikkeling en resultaten worden weergegeven in heldere rapportages. Aan Digitaal Portfolio kan ook een persoonlijk ontwikkelplan worden toegevoegd en er zijn tal van manieren om met medestudenten en docenten samen te werken. Groot voordeel van de integratie van het CVS met Digitaal Portfolio is dat alle informatie op één plek aanwezig is, eenvoudig te combineren is en vanaf elke locatie en op elk tijdstip in te zien en te bewerken is.

  Over Winvision
  ICT-dienstverlener Winvision richt zich op het adviseren, ontwikkelen, implementeren en beheren van oplossingen gebaseerd op het Microsoft-platform. Door de inzet van innovatieve ICT-oplossingen ontsluit Winvision de waarde van het Microsoft-platform voor zijn klanten. Als Microsoft Gold Certified Partner met 15 competenties behoort Winvision wereldwijd tot de top. Deze competenties onderbouwen de kracht die Winvision toekent aan het geïntegreerde Microsoft-platform als fundament voor bedrijfsbrede oplossingen in kennisintensieve organisaties. Winvision is sinds 2002 actief en inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 85 medewerkers. Winvision is gevestigd in Nieuwegein. Voor meer informatie: www.winvision.nl.

  Over Cito

  Cito maakt wereldwijd werk van goed en eerlijk toetsen en beoordelen. Met de meet- en volgmethoden van Cito krijgen mensen een objectief beeld van kennis, vaardigheden en competenties. Hierdoor zijn verantwoorde keuzes op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling mogelijk. Onze expertise zetten we niet alleen in voor ons eigen werk maar ook om advies, ondersteuning en onderzoek te bieden aan anderen. Meer informatie: www.cito.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS