Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
24 September 2008
Artikel delen

YES! Jongeren ondernemen voor het goede doel

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Creativiteit, doorzettingsvermogen, durf en professionaliteit, aan deze criteria voldeden de winnaars van YES! 2007/2008. Save the Children daagde met het programma YES! jongeren uit een creatief en ondernemend plan te bedenken waarmee geld verdiend wordt voor onderwijsprojecten in conflictlanden.

  YES! staat voor Young Entrepreneurs for Schools en ging in 2007-2008 van start. YES! is een programma van Save the Children waarbij jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar kennismaken met ondernemerschap. De winst die de jongeren met hun onderneming maken, komt ten goede aan onderwijsprojecten van Save the Children in conflictlanden. Save the Children heeft dit jaar 2 winnende teams benoemd; de meest creatieve en de meest professionele jonge onderneming van het schooljaar 2007/2008.

  Save the Children, ‘s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie, werkt wereldwijd aan het verbeteren van de levensomstandigheden van kinderen en jongeren. Save the Children wil zoveel mogelijk jongeren in Nederland betrekken bij het belang van onderwijs aan kinderen in (post-) conflictlanden.

  Door te ondernemen geef je vorm aan je eigen toekomst en dat geldt voor jongeren over de hele wereld. Een belangrijke voorwaarde voor goed ondernemerschap is echter goed onderwijs en die krijg je op school. Onderwijs is een recht voor alle kinderen en jongeren.

  Save the Children koppelt jaarlijks een wedstrijd aan het YES! programma, waarbij winnende teams op 2 verschillende onderdelen worden uitgeroepen. Het bedrijf ‘Lovelights’ van het Meridiaancollege te Amersfoort won dit jaar met hun onderneming in romantische geschenken op Valentijnsdag de prijs voor het meest creatieve bedrijf. Samen met de winnaars van het meest professionele bedrijf, een webshop voor gadgets ‘ De Gadgetking J.C.’ van het Hageveldcollege te Heemstede, mogen zij op 27 september de prijs in ontvangst nemen.

  De twee winnende teams krijgen als prijs een "ondernemende" zeezeiltocht aangeboden, waarbij zij zelf meehelpen met zeilen en een visueel verslag maken van de dag. Zij worden bijgestaan door twee succesvolle jonge ondernemers, die de ondernemers in spé tips en adviezen uit het echte ondernemersleven zullen geven.

  Ook in schooljaar 2008/2009 wordt het YES! programma op scholen uitgevoerd, waarbij aan het einde van het schooljaar wederom prijzen voor de beste teams te winnen zijn.

  www.savethechildren.nl/http://jongeren.savethechildren.nl/  en www.savethechildren.nl/Campagnes/ivoorkust/yes_home/

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS