Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 February 2015
Artikel delen

Youtube brengt maandag speciale Youtube Kids uit

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Youtube brengt maandag een aparte app uit gericht op kinderen. De applicatie zal in eerste instantie alleen voor Android-toestellen beschikbaar zijn. Youtube Kids, zoals de app gaat heten, wordt los van de normale Youtube-app uitgebracht en heeft naast specifieke inhoud ook een ander ontwerp. USA Today, dat al kort een demonstratie van de applicatie te zien kreeg, stelt dat het scrollen tot een minimum is beperkt. Op de thuispagina zijn acht grote tegels te zien die verwijzen naar populaire kindershows.

  Besturing

  Daar boven staan een aantal grote iconen zoals een tv, radio, lamp en verrekijker. Deze iconen verwijzen respectievelijk naar populaire kinderprogramma's, video's van bekende liedjes, educatieve programma's en de algemene zoekfunctie. De app kan grotendeels bediend worden met spraakbesturing omdat veel jonge kinderen nog niet kunnen typen. Ook zijn de iconen groter zodat minder precies gedrukt hoeft te worden.

  Inhoud

  Naast bestaande Youtube-video's gericht op zou het bedrijf bij Youtube Kids ook inzetten op afleveringen van bestaande kinderprogramma's zoals Sesamstraat. Youtube zal volgens de Wall Street Journal bedrijven bovendien gaan betalen om specifieke programma's voor Youtube Kids te maken. Of het bedrijf advertenties gaat tonen, net als op de normale versie van de videosite, is niet nog niet besloten.

  Tijdslimiet

  Ouders kunnen een tijdslimiet in de app instellen waarna Youtube Kids zichzelf vergrendelt met een wachtwoord. Als er per ongeluk op expliciete woorden als 'seks' wordt gezocht, zal de applicatie kinderen vragen om een andere zoekterm te gebruiken. Youtube werkt naar eigen zeggen al maanden aan Youtube Kids. "Ouders vroegen ons constant of we Youtube meer geschikt konden maken voor kinderen", vertelt Shimrit Ben-Yair, hoofd van de Youtube Kids-afdeling, aanUSA Today. Ben-Yair erkent dat kindervideo's het bijzonder goed doen: "Elk jaar zien we de tijd die besteed wordt aan video's op Youtube bekijken met 50 procent toenemen, maar voor kindervideo's is dat eerder richting de 200 procent."

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS