Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
2 April 2008
Artikel delen

Zelflerende website Studenten.com helpt hoger onderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie
  Vandaag is de website Studenten.com gelanceerd, de eerste zelfdenkende en -lerende site in Nederland. Via de website kunnen studenten in het hoger onderwijs virtueel samenwerken en berichten delen. Daar helpt de website actief aan mee door voor iedere student relevante berichten te verzamelen.

  De site bundelt alle soorten informatie: van nieuws, oefententamens en uitgaanstips tot recensies en vacatures. Studenten.com werkt daarvoor samen met o.a. het Voedingscentrum,nrc.next, de Volkskrant, Cinema.nl, 3voor12 en EnDanDit. De meeste informatie op de site komt echter van de student zelf. Zo komt via een eenvoudig zoeksysteem een schat aan gegevens beschikbaar voor iedere student.

  Het concept van Studenten.com is uniek: studenten gaan niet meer op zoek naar informatie, maar berichtjes zoeken zelfstandig geïnteresseerde gebruikers op. Dat gebeurt op basis van een zelflerend systeem dat de persoonlijke smaak van iedere gebruiker in kaart brengt. Zo krijg je dus alleen informatie die voor jou bedoeld is. Erg handig, aangezien de student van nu helemaal geen tijd heeft om zomaar wat rond te surfen. De verwachting is dat de website in 2010 tot in detail de smaak van iedere student kan voorspellen.

  De website is ontwikkeld omdat er tot nu toe in Nederland geen algemene websites voor studenten zijn met een breed kennisaanbod, terwijl daaraan wel dringend behoefte bestaat. Met Studenten.com is er nu een website voor en door studenten, die vernieuwt, verrast en bijdraagt aan de wetenschap.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS