Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
31 July 2012
Artikel delen

Zilver en brons voor Nederland op 44e Internationale Chemieolympiade

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Van 21 tot en met 30 juli werd de 44e Internationale Chemieolympiade gehouden aan de Universiteit van Maryland in de Verenigde Staten. De 283 deelnemers waren afkomstig uit 72 landen. Daan van de Weem van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen, die vorig jaar in Turkije al brons won, sleepte nu een zilveren medaille in de wacht. Ivo Slegers van SSG Nehelennia in Middelburg en Jorrit Hortensius van het Lyceum Vos in Vlaardingen wonnen een bronzen medaille en Jeroen Eijkens van het Vechtstede College in Weesp kreeg een eervolle vermelding. Het Nederlandse team werd geselecteerd aan de hand van de uitkomsten van de 33e Nationale Scheikundeolympiade, die eerder dit jaar plaatsvond bij de Technische Universiteit Eindhoven.


   


  Internationale Chemie Olympiade (IChO)


  De opening van de IChO werd verricht door de Nobelprijswinnaars Ahmed H. Zewail (1999) en Richard R. Schrock (2005) in aanwezigheid van de gouverneur van Maryland, Martin O’Malley. Het thema van de olympiade was ‘Celebrating International Excellence in Chemistry’. Vicepresident Jerome A. Peribere van Dow Chemical, hoofdsponsor van zowel de IChO als van de Olympische Spelen in Londen, onderstreepte het belang van excelleren, zowel fysiek als mentaal.


  De beste prestatie leverde Florian Berger uit Duitsland, de tweede en derde plaats werden ingenomen door respectievelijk Min Woo Bae uit Zuid Korea en Jhih-Cing Jhan uit Taiwan. De prijzen werden uitgereikt door prof. dr. Mark C. Cesa, Vice President van de IUPAC, prof. dr.Peter Wothers, president van de IChO en prof. dr. Andrei Vedernikov, voorzitter van het wetenschappelijk comit

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS