Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
4 September 2008
Artikel delen

Zimbra voor onderwijsinstellingen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Scholen in Nederland kunnen vanaf 1 juli 2008 de online collaboration suite van Zimbra als dienst bestellen bij APS IT Diensten en SLB Diensten. IGI Group treedt op als dienstverlener en biedt Zimbra als gehoste, ondersteunde dienst aan. Beide intermediairs hebben prijsafspraken gemaakt met IGI Group om het onderwijsveld de uiterst complete online samenwerkingsomgeving tegen een scherp tarief te kunnen aanbieden. Leerlingen kunnen zelfs geheel gratis gebruik maken van Zimbra.

  Zimbra

  Zimbra biedt online e-mail, gezamenlijke agenda’s, chat, wiki’s en documentopslag en biedt de mogelijkheid om deze items met anderen te delen. Zimbra kan worden gebruikt met de eigen zeer gebruikersvriendelijke webinterface, maar ook met veel gebruikte softwarepakketten, zoals Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird en Apple’s Mail.app en iCal.
  De unieke open technologie maakt het eenvoudig mogelijk om zelf uitbreidingen op Zimbra te ontwikkelen, waarmee het geïntegreerd kan worden met andere applicaties of diensten op het web. IGI Group zal in de nabije toekomst met het onderwijsveld afstemmen welke integraties gewenst zijn.
  De Zimbra Suite biedt ook Zimbra Mobile, een voorziening, die PUSH synchronisatie mogelijk maakt met smartphones en PDA’s, ongeacht het besturingssysteem dat wordt gebruikt en zonder de noodzaak voor het installeren van extra software.
  De Zimbra oplossing heeft een complete beveiligingssuite ingebouwd, inclusief spamcontrole en virusscanning.
  Zimbra is de leidende open source oplossing voor zakelijke, educatieve en overheidsinstellingen.

  Over APS IT Diensten

  APS IT-diensten biedt (software)licentieovereenkomsten aan voor het primair onderwijs in Nederland. Deze licentieovereenkomsten zijn verkregen door met leveranciers te onderhandelen over speciale onderwijscondities.

   

  Over SLB Diensten

  SLBdiensten is intermediar tussen onderwijsinstellingen in het voortgezet onderwijs en ROC veld en leveranciers van software, courseware en hardware.De afgelopen jaren heeft SLBdiensten vele overeenkomsten met softwareleveranciers afgesloten.

  Over IGI Group

  IGI Group specialiseert zich in het ontwikkelen en leveren van webbased services.

  In de visie van IGI Group zullen organisaties in de toekomst steeds meer gebruik maken van web-based diensten, kant en klaar van derden en via een eigen ICT-organisatie. Deze zullen dan wel moeten worden geïntegreerd, zodat gebruikers bij al die diensten met één wachtwoord terecht kunnen en zodat de data (zoals agenda’s, roosters) uitgewisseld kan worden. IGI Group levert expertise om dit te bewerkstelligen en levert zelf kant en klare webbased diensten die eenvoudig geïntegreerd kunnen worden met bestaande eigen diensten of met andere diensten op het web. Met haar webbased diensten levert IGI Group ’ICT uit de kraan’.

  Tot slot ziet IGI dat er veel belangstelling is voor Open Source producten of diensten. Open Source kenmerkt zich door de flexibele wijze van gebruik, de mogelijkheid om door te ontwikkelen en door de lage kostenstructuur. Echter Open Source kenmerkt zich ook doordat er meestal geen vast aanspreekpunt is en men nergens (telefonisch) terecht kan met vragen of klachten over de producten. IGI Group biedt het onderwijsveld nu een vast aanspreekpunt voor vragen over Zimbra. Hiermee krijgt het gebruik van Open Source producten in het onderwijs een belangrijke impuls.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS