Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
25 October 2010
Artikel delen

Zwijsen lanceert twee gratis educatieve apps voor 4 tot 7 jarigen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Zwijsen, educatieve uitgever van leermethodes voor het basisonderwijs, lanceert vandaag twee gratis apps voor de iPhone voor kinderen in groep 1, 2 en 3. Voor de groepen 1 en 2 heeft Zwijsen, in samenwerking met leerkrachten en kleuters, de Rompompom app ontwikkeld.

  Een app, die als speelse en interactieve aanvulling op het tijdschrift Rompompom, de kleuters spelenderwijs en zelfstandig vormen leert en de fijne motoriek bevordert.
  Voor de kinderen van groep 3 lanceert Zwijsen de Maan roos vis app, die naadloos aansluit bij de Veilig leren lezen methode van het basisonderwijs. Kinderen kunnen, net als bij het tijdschrift, direct zelfstandig aan de slag, waarbij het programma direct response geeft.

  Voor de ontwikkeling van de iPhone apps werkt Zwijsen samen met kinderen, leerkrachten en onderwijsdeskundigen. Door deze afstemming passen de aangeboden oefeningen zeer goed bij de leerdoelen van de verschillende groepen, zoals woord- en letterherkenning en het werken met diverse vormen en kleuren. De educatieve apps zijn overzichtelijk zodat kinderen direct zelfstandig aan de slag kunnen. Door de kleurrijke animaties, vrolijke melodietjes en steeds weer uitdagende oefeningen zullen zij bovendien steeds weer geprikkeld worden.

  Voorproefje? Bekijk de flash-animaties
  http://www.zinder.nl/preview/zwijsenapps/Animatie_rpp.html
  http://www.zinder.nl/preview/zwijsenapps/Animatie_mrv.html

  De apps zijn gratis te downloaden via http://itunes.apple.com/nl/app/rompompom/id391736759?mt=8

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS