Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
28 May 2024
Artikel delen

Gemini naar Google Workspace voor Education brengen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  We brengen Gemini voor Google Workspace naar onderwijs gemeenschappen met twee nieuwe betaalde add-ons en voegen (gratis) extra gegevensbescherming toe voor scholen die Gemini gebruiken.

  Bij Google for Education geloven we dat AI de potentie heeft om studenten, docenten en onderwijsgemeenschappen te helpen tijd te besparen, boeiende leerervaringen te creëren, creativiteit te inspireren en met vertrouwen te leren.

  Vandaag, samen ontworpen met onderwijsdeskundigen en -instellingen, introduceren we Gemini voor Google Workspace aan onderwijsgebruikers van 18 jaar en ouder met twee nieuwe betaalde add-ons, waarmee een nieuwe en krachtige manier van werken, lesgeven en leren met generatieve AI wordt geïntroduceerd. We voegen ook nieuwe functionaliteiten toe aan onze vlaggenschip Gemini-conversatie-ervaring om iedereen te helpen met vertrouwen te leren. En binnenkort zullen we extra gegevensbescherming introduceren voor Gemini-gebruikers van 18 jaar en ouder die zijn ingelogd op hun Workspace for Education-schoolaccounts, gratis.

  Gemini voor Google Workspace beschikbaar maken voor meer onderwijsinstellingen

  Gemini voor Google Workspace biedt toegang tot onze meest geavanceerde generatieve AI-modellen die momenteel beschikbaar zijn in je favoriete apps, zoals Docs, Gmail, Slides en meer. Vanaf 23 mei kunnen onderwijsinstellingen Gemini voor Google Workspace toevoegen aan hun bestaande Workspace for Education-editie voor gebruikers van 18 jaar en ouder door een van de volgende add-ons aan te schaffen:

  Gemini Education is een goedkopere optie om onderwijsinstellingen te helpen starten met generatieve AI in Workspace, met een maandelijks gebruikslimiet. Via de beheerdersconsole kunnen beheerders meer te weten komen over hoe mensen in hun domein richting hun gebruikslimieten neigen.

  Gemini Education Premium bevat alles in Gemini Education, plus extra geavanceerde functies zoals door AI aangedreven notities en samenvattingen in Meet, AI-versterkte gegevensverliespreventie en meer dat binnenkort komt. Deze add-on biedt volledige toegang en gebruik van generatieve AI-tools in Workspace.

  In vroege tests hoorden we van docenten dat ze het geweldig vonden om Gemini geïntegreerd te hebben in de Workspace-tools die ze dagelijks gebruiken. Bijvoorbeeld, ze gebruikten Gemini om:

  • Van een blanco pagina naar een lesplan sjabloon, subsidievoorstel of functiebeschrijving in Docs te gaan
  • Een lange e-mailreeks samen te vatten met kernpunten en volgende stappen in Gmail
  • Een agenda voor een aankomende professionele ontwikkelingssessie in Sheets te maken
  • Een presentatie tot leven te brengen of een onderwerp in de klas te illustreren door een originele afbeelding in Slides te maken

  We testen Gemini ook in Classroom met nieuwe lesplanfuncties die zijn geïnformeerd door LearnLM, onze nieuwe familie van modellen die zijn afgestemd op leren, gebaseerd op Gemini en verankerd in onderwijsonderzoek.

  Gemini voor Google Workspace biedt ook toegang tot chatten met Gemini veilig en beveiligd op gemini.google.com met gegevensbescherming op ondernemingsniveau en Google’s meest capabele generatieve AI-modellen die momenteel beschikbaar zijn. Gemini kan je helpen tijdrovende taken te versnellen, van onderzoek doen naar IT-beveiligingspraktijken tot het creëren van een outreachplan voor alumni. Het kan je samenwerkende denkpartner zijn die je helpt nieuwe ideeën te krijgen en leren persoonlijker te maken voor je studenten, zoals het hernivelleren van inhoud of het creëren van klasopdrachten of -oefeningen op basis van hun interesses.

  Leren met vertrouwen met nieuwe Gemini-functies

  Omdat leren een van de meest populaire manieren is waarop mensen Gemini gebruiken, kondigen we OpenStax- en Data Commons-extensies aan, en begeleide oefenquizzen om mensen te helpen met meer vertrouwen te leren en met vertrouwde bronnen. Binnenkort kun je deze op de volgende manieren proberen:

  Typ iets als “@OpenStax hoe beïnvloeden de afstand en baan van de maan het type zonsverduistering dat we zien?” om nauwkeurige, betrouwbare antwoorden te krijgen op basis van de educatieve bronnen van Rice University’s OpenStax, inclusief citaties en links naar relevante peer-reviewed handboekinhoud.

  Visualiseer gegevens over complexe onderwerpen zoals klimaatverandering, banen, economie en gezondheid door “@Data Commons” te typen en iets als “laat me een overzicht zien van bedrijfstypes in Florida” te vragen voor een reactie van gezaghebbende bronnen.

  Test je kennis met begeleide oefenquizzen die je door een reeks vragen leiden en gesprekfeedback geven op elk van je antwoorden. Vraag bijvoorbeeld aan Gemini “test me op het periodiek systeem van elementen.”

  Extra gegevensbescherming bieden in Gemini bij gebruik van je schoolaccount, gratis

  Binnenkort zullen docenten en studenten van 18 jaar en ouder extra gegevensbescherming hebben wanneer ze toegang hebben tot Gemini op gemini.google.com met hun schoolaccounts, gratis. Met extra gegevensbescherming worden je gegevens door niemand beoordeeld, niet gebruikt om AI-modellen te trainen of gedeeld met andere gebruikers of instellingen. Deze ervaring zal ons 1.0 Pro-model gebruiken en beschikbaar zijn in meer dan 40 talen. Gemini is momenteel niet beschikbaar voor mensen jonger dan 18 jaar bij gebruik van hun Workspace for Education-account.

  AI kan nooit de expertise, kennis of creativiteit van een docent vervangen, maar het kan een nuttig hulpmiddel zijn om lesgeven en leerervaringen te verbeteren en te verrijken. Hoewel we worden aangemoedigd door de brede opwinding rond generatieve AI, staan we nog aan het begin van deze technologie. Daarom is het altijd belangrijk om informatie die als feit wordt gepresenteerd te beoordelen en, indien in twijfel, deze te dubbelchecken met Google Zoeken. Gemini maakt dit gemakkelijk met zijn dubbelcheck-functie, die Google Zoeken gebruikt om inhoud te vinden die waarschijnlijk vergelijkbaar of verschillend is van door Gemini gegenereerde uitspraken.

  Je gegevens privé en veilig houden

  Google for Education biedt toonaangevende onderwijstechnologie die helpt een veiliger digitale leeromgeving te creëren voor elke school, elk klaslokaal en elke student. We hebben lang robuuste privacytoezeggingen gedeeld die uiteenzetten hoe we gebruikersgegevens beschermen en privacy prioriteren. Generatieve AI bevestigt deze toezeggingen. Gemini voor Google Workspace valt onder je Google Workspace for Education Servicevoorwaarden. Meer informatie over hoe we je Google Workspace-gegevens beschermen in het tijdperk van generatieve AI.

  Begin vandaag nog met Gemini

  Begin vandaag nog met Gemini voor Workspace door contact op te nemen met je bestaande Google Workspace for Education-reseller of een Google for Education-verkoop specialist. Gemini met extra gegevensbescherming zal binnenkort gratis beschikbaar zijn voor onderwijsgebruikers van 18 jaar en ouder.

  *Onderwijsinstellingen die al Gemini Enterprise hebben gekocht, hebben de keuze om over te stappen naar Gemini Education of Gemini Education Premium.

  **Om toegang te krijgen tot Gemini voor Workspace, moeten gebruikers een licentie toegewezen krijgen.

  Bron: https://blog.google/products/classroom/google-ai-gemini-workspace-for-education/

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS