Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
1 February 2024
Artikel delen

Laten we van Nederlands weer een fantastisch vak maken

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Tijdens de IPON-beurs lanceert Uitgeverij Deviant haar nieuwe mbo-methode Nederlands: DOEN. Met DOEN gaan we het helemaal anders doen. Waarom? Om het plezier in Nederlands terug te krijgen, bij studenten én bij de docent. Nieuwsgierig? Kom op 28 februari naar de lancering en vier samen met ons het vak Nederlands!

  Interactieve lezing: op weg naar het kunnen
  De bijeenkomst gaat van start met een lezing door David Roelofs. David is neerlandicus en docent. Hij publiceerde in de Volkskrant en het NRC over leesproblematiek en deed onderzoek naar effectieve lees- en schrijfstrategieën. Veel studenten in het mbo kunnen nog niet foutloos schrijven, hebben moeite met het lezen van langere teksten en ervaren grote motivatieproblemen voor het vak Nederlands. Dat zijn te veel obstakels om in één keer te overwinnen. Toch wil je ze als docent zoveel mogelijk helpen gedurende de tijd dat je ze voor je neus hebt. Wat moet voor het examen en wat is handig voor het echte leven? Wat is saai maar nodig en wat is leuk maar zinloos? Of zit daar nog wat tussenin? David Roelofs neemt je mee in een verhaal over de vele wegen naar geletterdheid.

  Na de lezing vertellen we je alles over de methode DOEN, die verschijnt voor studiejaar 2024-2025. Op dit moment zijn alle mbo-methodes Nederlands inwisselbaar. Ze zijn cursorisch, theoretisch en eentonig, waardoor studenten en docenten steeds minder plezier krijgen in het vak Nederlands. Het gevolg? Minder motivatie en slechtere resultaten. Daarom gaan we het met DOEN even helemaal anders doen. Zodat studenten én docenten weer blij worden van het vak Nederlands. Lees hier meer over DOEN.

  Meld je gratis aan voor het vip-arrangement

   

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS