Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
29, Friday, November , 2019
Artikel delen

QR codes oplossing voor scholen bij betaling kleine bedragen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De betaalindustrie is qua diversiteit enorm toegenomen. Er worden nieuwe betaalmodellen geïntroduceerd en de consument verwacht dit ook te kunnen gebruiken. De trend lijkt te wijzen naar een verwachting dat betaalervaringen beter worden geïntegreerd. Bijvoorbeeld betalingen via apps of biometrisch geverifieerde betalingen. Snelheid en gemak zijn de speerpunten waar de innovaties zich op richten.

  Een voorbeeld van een QR code

  Eén van de andere betalingssystemen die in opkomst is zijn de Quick Response-codes, beter bekend als QR codes. Dit is vergelijkbaar met een barcode. Het verschil is dat bij het aanmaken van de QR code gekozen kan worden voor een bepaalde actie bij het scannen. Denk bijvoorbeeld aan het afspelen van video’s of het doorlinken naar een bepaalde website.

  In deze geavanceerde barcode kan dus veel meer informatie worden opgeslagen. Bovendien zijn deze QR codes gratis aan te maken met apps voor een smartphone of tablet en iedereen met deze apparaten kan deze codes probleemloos scannen.

  De interesse in QR codes groeit snel gezien de voordelen die het biedt aan zowel verkopers als klanten. Snel, veilig en contactloos betalen kan met relatief weinig moeite geïmplementeerd worden en kunnen kleine bedragen met een kleine investering geïnd worden.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS