Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
14, Tuesday, March , 2023
Artikel delen

Instruct lanceert keurmerk voor digitale geletterdheid voor scholen.

Categories

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

22 februari, 2023 – Instruct, uitgeverij van de digitale lesmethode DIGIT voor onder andere het basisonderwijs en voortgezet onderwijs heeft het keurmerk DIGI-proof gelanceerd. DIGI-proof is hét kwaliteitskeurmerk voor scholen die gebruikmaken van de lesmethode DIGIT-po of DIGIT-vo voor digitale geletterdheid.

Digitale geletterdheid bij leerlingen én docent is één van de ambities van het onderwijs. Logisch, want digitalisering en technologisering blijven toenemen. DIGIT is al jaren pionier op het gebied van digitale geletterdheid in het onderwijs. Met het DIGI-proof keurmerk laat een school zien dat deze extra aandacht besteedt aan het leergebied digitale geletterdheid. En dat de betreffende school de leerlingen voorbereid op een digitaal geletterde toekomst alvorens het een vast onderdeel van het curriculum wordt. Een school kan in aanmerking komen voor een van de drie keurmerk-klassen; 1 ster, 2 sterren en 3 sterren.

Dit levert het DIGI-proof keurmerk op:

  • • Een waarborg dat zekerheid geeft aan docenten, ouders, leerlingen en de directe gemeenschap.
  • • De school voldoet aan de kwaliteitseisen gesteld door DIGIT.
  • • Laat zien dat de school extra aandacht besteedt aan digitale geletterdheid.
  • • Met het DIGI-proof keurmerk onderscheid de school zich van de rest!

Eerste uitreikingen DIGI-proof keurmerk

In februari 2023 heeft DIGIT haar eerste keurmerk DIGI-proof voor digitale geletterdheid gelanceerd. De NESTAS scholengroep met 22 basisscholen en het Stedelijk Dalton Lyceum mochten het keurmerk als eerste in ontvangst nemen.

“We zijn er trots op dat we met bijna 5000 leerlingen in de scholengemeenschap dit voor elkaar hebben gekregen en dit keurmerk mogen dragen” Remco van der Sluis, ICT-coördinator – NESTAS scholengroep”

“Een mooie bekroning op het gedane werk en een stimulans om zo door te gaan.” Jeroen Bouman, Staflid Onderwijs & ICT – Stedelijk Dalton Lyceum, Dordrecht”

Meer informatie over DIGIT en het DIGI-proof keurmerk vind je op www.digitalegeletterdheid.nl. In de bijlage vind je extra beeldmateriaal van het DIGI-proof keurmerk.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS