Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
18, Thursday, June , 2020
Artikel delen

Oproep: Meisjes team voor European Girls’ Olympiad in Informatics

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  In juni 2021 wordt in Zürich, Zwitserland voor het eerst een informatica olympiade voor meisjes georganiseerd, het European Girls’ Olympiad in Informatics.

  Bij wiskunde is dit al jaren erg succesvol. Deelneemsters uit heel Europa zullen samenkomen om te programmeren. Nederland wil ook met een team meisjes (met
  begeleidsters) meedoen, en zoekt hiervoor enthousiaste meisjes die in 2021 nog op het VO zitten.

  Maart j.l. stuurden we een oproep om meisjes te werven voor de 1e EGOI in Zürich Zwitserland. Helaas werden we even later verrast door de Corona maatregelen, waardoor bijeenkomsten niet meer mogelijk waren. Gelukkig hebben toch een aantal meisjes zich aangemeld. Wij begeleiden hen nu online.

  Het zou mooi zijn als er nog meer meisjes zouden meedoen, daarom – nu de scholen ook weer open zijn – opnieuw een oproep om meisjes te werven. Ken jij leerlingen die het leuk vinden om mee te doen, en een kans willen maken om mee naar Zürich te gaan, geef ze dan op. Ook als ze nog niet kunnen programmeren maar wel enthousiast zijn, kunnen ze meedoen. Aanmelden kan tot het eind van dit schooljaar (2019-2020) via girls@informaticaolympiade.nl. Geef ajb naam en e-mail-adres van het meisje door dan nemen wij contact op met haar.

  Tijdens de olympiade worden uitdagende logische problemen voorgelegd. Ook is er natuurlijk tijd voor sociale activiteiten met deelneemsters uit alle deelnemende landen. Van tevoren organiseren we trainingen om beter te leren programmeren, en de toegestane programmeertalen (beter) te leren kennen. De eerste training zal pas in het nieuwe schooljaar plaatsvinden (als dat dan kan).
  N.B.: Op de site van de Nederlandse Informatica Olympiade staat ook een oproep voor de meisjes ( www.informaticaolympiade.nl )

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS