Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
23, Tuesday, March , 2021
Artikel delen

Leerachterstand? Numo neemt jou werk uit handen!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Leerachterstand? Numo neemt jou werk uit handen!

  Een jaar geleden maakten we in één keer de grote stap naar online lesgeven. De meeste scholen zijn inmiddels overgestapt naar hybride onderwijs. “Het is voor scholen de kunst de draad weer op te pakken, te meten waar leerlingen staan wat betreft rekenen, wiskunde en taalvaardigheden en hen van daaruit vooruit te helpen. Numo neemt docenten daarbij veel werk uit handen,” aldus Bram van Tongeren, directeur innovatie en didactiek bij Muiswerk Educatief. “Hoe? Dat leg ik je graag uit tijdens de kennissessie op woensdag 31 maart om 16.00 uur!”

  Tijdens deze kennissessie laat Bram samen met docent Tanay Sueli van het Zone College zien hoe leerlingen met Numo slim kunnen groeien in rekenen/wiskunde en talen, zodat jij gericht leerlingen kunt ondersteunen die jouw hulp nodig hebben.

  Oefenen op maat

  Met Numo kan elke leerling op zijn eigen niveau oefenen met rekenen/wiskunde en met Nederlands, Engels en Duits. De docent zet eerst een leerplan klaar. Daarna kan een leerling zelfstandig oefenen.

  Elk leerstofonderdeel, bijvoorbeeld grammatica, reading of getallen, start met een diagnostische sprongtoets. Op basis van de score krijgen leerlingen instructie, oefenstof en feedback op maat. Op het docentendashboard kun jij de inzet en voortgang bekijken. Zo zie je precies wie specifieke hulp nodig heeft of aangemoedigd moet worden om te gaan oefenen.

  Muntjes verdienen met oefenen

  Leerlingen zien hoe ze vooruitgaan en krijgen daardoor zelfvertrouwen. Met oefenen verdienen leerlingen virtuele muntjes of Numo’s. Daarmee kunnen ze leuke achtergronden en memes kopen waarmee ze hun Numo-omgeving kunnen personaliseren. Of ze kopen de Numo-verdubbelaar waarmee ze een uur lang twee keer zoveel Numo’s verdienen dan anders. Dat schiet lekker op!

  Ruim 200 scholen gebruiken Numo al. Nieuwsgierig? Volg de kennissessie op woensdag 31 maart om 16.00 uur en maak 8 weken gratis gebruik van Numo!

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS