Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
25, Thursday, March , 2021
Artikel delen

24 miljoen extra voor kunstmatige intelligentie, onderzoek en innovatieve startups

Categories

Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Het kabinet trekt opnieuw 24 miljoen euro uit voor startups die kunnen groeien door te vertrouwen op onderzoekskennis. Het gaat om drie samenwerkingen tussen innovatieve bedrijven, universiteiten, andere kennisinstellingen en (durf)investeerders op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), medische- en watertechnologie. Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) maakten vandaag de resultaten bekend van de tweede tender van het zogenoemde Thematische Technology Transfer-regeling (TTT).

    Minister Van Engelshoven (OCW): “Het is goed om te zien dat kennisinstellingen zich gezamenlijk inspannen om ook in de coronaperiode hun opgebouwde kennis over te dragen aan de samenleving en de markt voor het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken. Hiermee onderstrepen we bovendien dat het belangrijk is te investeren in onderwijs en onderzoek.”

    Staatssecretaris Keijzer (EZK): “Met deze gerichte financiële ondersteuning voor innovatie kunnen de komende jaren enkele tientallen nieuwe kennisintensieve bedrijven van de grond komen. Nederland is Europees innovatieleider en dat willen we blijven. Deze regeling richt zich op technologische samenwerking tussen wetenschap en ondernemers en geeft een impuls aan onze toekomstige banen en inkomsten. Het is belangrijk dat we ons in de huidige economische crisis op innovatie op zowel de korte als de lange termijn richten.”

    Lees verder op de website van de Rijksoverheid, en houd de site in de gaten voor het actuele nieuws over onderwijs en innovatie.  

    Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS