Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
9, Thursday, May , 2019
Artikel delen

2de plek voor Voetbalrobots van TU Eindhoven

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De voetbalrobots van de Technische Universiteit Eindhoven zijn er niet in geslaagd het officieuze EK voor zelfsturende voetbalrobots in de Portugese stad Porto op hun naam te schrijven. Het Eindhovense team verloor de finale met 2-1 van het Portugese team CAMBADA van de universiteit van Aveiro.

  Het team van de TU Eindhoven had het toernooi sinds 2013 gewonnen. Alleen in 2016 was het team CAMBADA ook sterker. Het toernooi is onderdeel van het bredere, jaarlijkse Festival Nacional de Robotica. Het Portugese toernooi is het enige jaarlijks terugkerende robotvoetbaltoernooi in Europa en daarmee het officieuze EK.

  Teamcaptain Wouter Kuijpers is ondanks het verlies positief over het aanstaande WK op 2 juli in Sydney: “We hebben onze nieuwe ontwikkelingen door en door kunnen testen. De nieuwe achtwielige robot heeft een aantal wedstrijden meegespeeld. Onze nieuwe strategie-software werkt nu al op een iets hoger niveau dan de software van afgelopen jaar op het WK en dat gaan we nog verder verbeteren. Ook hebben we gezien dat we veel ruimte kregen door het veld breed te trekken, we moeten er nu aan werken om die ruimte effectiever te gebruiken.”

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS