Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
14, Tuesday, December , 2021
Artikel delen

Achterstandsleerlingen raken digitaal verder achterop

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Leerlingen met achterstand lopen mogelijk verder achter op het gebied van digitale geletterdheid. Dat blijkt duidelijk uit de Monitor Digitale Geletterdheid die dit jaar weer in het basis- en voortgezet onderwijs is uitgevoerd.

  Digitale geletterdheid verdient alle aandacht in het onderwijs. Volgens deze monitor vindt een groot deel van de leraren in het basis- en middelbaar onderwijs dat het nodig is om hun leerlingen (meer) uit te rusten met digitale geletterdheid. Toch lijkt de focus op het onderwerp in de les nog erg ad hoc te zijn. Het is ook geen verplicht onderdeel van het curriculum.

  Uit het onderzoek blijkt dat scholen met relatief meer achterstandsleerlingen nog minder aandacht besteden aan digitale geletterdheid. Dit is zorgelijk omdat de urgentie op deze scholen hoog is.

  Digitale geletterdheidsexpert Remco Pijpers nam namens Kennisnet deel aan de monitoring. “Juist in de periode dat het coronavirus uitbrak en leerlingen online lessen volgden, zagen we dat de verschillen in digitale vaardigheden groter werden,” gaf hij aan.

   

  Voor meer informatie:

  Klik hier voor het artikel van van ECP: Achterstandsleerlingen raken verder achterop

  Bekijk de monitor Digitale geletterdheid 2021 hier, voor het primair onderwijs en voortgezet onderwijs (pdf).

  Kennisnet bracht een handboek uit met tips, praktijkvoorbeelden en meer om de digitale geletterdheid te verbeteren, klik hier voor het Handboek Digitale Geletterdheid

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS