Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
18, Monday, February , 2019
Artikel delen

Alle letters geleerd? Reden voor een Letterfeest!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vier met je leerlingen uit groep 3 dat ze alle letters hebben geleerd  en maak kans op een bezoek van Erik van Os en Elle van Lieshout.

  Halverwege groep 3 kennen de leerlingen alle letters van het alfabet. Een belangrijk moment voor elk kind, want zodra het kan lezen gaat er een wereld open. Genoeg reden om hier op feestelijke manier bij stil te staan: met een Letterfeest! Versier de klas met een letterslinger, reik een letterdiploma uit of oefen het Letterfeestlied dat geschreven is door kinderboekenschrijvers Erik van Os en Elle van Lieshout.

  Weet je nog hoe jouw leerlingen de eerste schooldag de klas binnen liepen? Vol verwachting over wat hen allemaal te wachten stond? Precies op de helft van het schooljaar kunnen ze allemaal lezen! Veel scholen vieren deze belangrijke mijlpaal met een Letterfeest. Uitgeverij Zwijsen biedt op haar website allerlei ideeën en materialen om deze bijzondere gebeurtenis te vieren. Daar is ook het het lang-leve-het-lezen-liedte vinden, dat speciaal voor de gelegenheid geschreven is door kinderboekenschrijvers Erik van Os en Elle van Lieshout. Erik en Elle schreven vele kinderboeken voor beginnende lezers en verhalen voor Veilig leren lezen, de bekende lesmethode voor aanvankelijk lezen van Uitgeverij Zwijsen. Download het lied en oefen, zing en dans met de hele klas.

  Hoe vier jij het Letterfeest? Deel jouw tips, foto’s en ideeën op Facebook en Instagram met #letterfeest en maak kans op een optreden van Erik van Os en Elle van Lieshout bij jou in de klas!

  Veilig Leren Lezen

  Veilig leren lezen is al tientallen jaren de meest gebruikte en meest succesvolle taal-leesmethode in groep 3. 85 procent van alle kinderen in Nederland leert lezen met deze methode. Ruim 4000 scholen werken met de meest recente versie: de kim-versie. In de eerste helft van het schooljaar ligt de focus op het leren kennen van alle 34 lettertekens. In kern 6, halverwege het schooljaar, leren kinderen de laatste letters, waarna het echte lezen kan beginnen.

  Leesspecialist Zwijsen

  Een goede leesvaardigheid is niet alleen belangrijk voor schoolsucces, maar ook voor leesplezier! Zwijsen biedt leesmethoden en -boeken voor school én thuis, voor groep 1 t/m 8, waarmee je het leren lezen mét plezier optimaal ondersteunt. Met Veilig leren lezen voor groep 3Estafette voor groep 4 t/m 8 en het rijke aanbod van boeken voor elke leeftijd, maak je van lezen elke dag weer een feestje!

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS