Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
15, Monday, October , 2018
Artikel delen

BasisOnline gaat verder onder de vlag van Basisschool Apps

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op 9 oktober 2018 maakte Basisschool Apps bekend de Nederlandse marktleider op het gebied van websites voor Basisscholen, BasisOnline uit Veldhoven, overgenomen te hebben. Met deze overname ontstaat er een nieuwe marktleider op het gebied van online communicatieoplossingen voor scholen in het primair onderwijs.

  Beide partijen hebben inmiddels een goede positie in de markt van primair onderwijs. Waar BasisOnline al ruim twaalf jaar dé specialist is op het gebied van schoolwebsites en het versterken van ouderbetrokkenheid en -communicatie middels ouderportalen, is Basisschool Apps de afgelopen jaren uitgegroeid tot de specialist en kennisleider op het gebied van mobiele apps voor scholen. Gezamenlijk bedienen de partijen ruim 1300 scholen met websites, apps en ouderportalen. Met het samengaan ontstaat er één marktgericht team, dat door de bundeling van innovatie, kennis en ervaring een totaalpakket aan moderne communicatieoplossingen voor scholen kan aanbieden.

  Hans Donkers, directeur van Basisschool Apps: ”We zien binnen het primair onderwijs steeds meer vraag naar specifieke communicatieoplossingen waarbij scholen vanuit een alles-in-één omgeving effectief met ouders kunnen communiceren. Met deze overname bundelen we de krachten van twee leidende spelers op het gebied van online communicatie en hebben we de mogelijkheid om versneld door te ontwikkelen binnen het primair onderwijs. Wij zullen de klanten van BasisOnline zo snel mogelijk informeren over de ontwikkelingen en welke mogelijkheden dit hen biedt. Zo zullen er sneller nieuwe functionaliteiten en innovaties worden aangeboden waardoor klanten ook direct profiteren van deze overname. Zowel de producten van Basisschool Apps als van BasisOnline blijven we ondersteunen, op termijn groeien de verschillende producten naar elkaar toe.”

  Wiljan Feijen, directeur van BasisOnline: “Wij zien al een aantal jaar dat de wereld van online ouder communicatie snel verandert en innoveert. Door ons aan te sluiten bij Basisschool Apps ontstaat er een sterke partij waarbij onze klanten gegarandeerd zijn van verdere innovatie en doorontwikkeling. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat dit voor zowel onze medewerkers als onze klanten een mooie kans is om mee te gaan in de veranderende vraag van ouders en andere stakeholders.’

  Over Basisschool Apps
  Het is onze missie om de communicatie tussen ouders en basisscholen zo simpel mogelijk te maken. Hiervoor ontwikkelen wij online communicatieoplossingen, speciaal voor basisscholen. Basisschool Apps is een label van het bedrijf Concapps uit ‘s-Hertogenbosch; een snelgroeiende organisatie die met een team van ongeveer 40 medewerkers op grote schaal mobiele apps en websites ontwikkelt in een aantal markten. In vijf jaar tijd is Concapps in de meeste markten waarin zij actief zijn, uitgegroeid tot marktleider en één van de grootste “branded apps en websites” ontwikkelaars van Nederland.

  Over BasisOnline
  BasisOnline is het enige label van de Bouwmeester Groep uit Veldhoven. Deze organisatie is al ruim twaalf jaar dé specialist voor alle online communicatie binnen het primair onderwijs met innovatieve, eigentijdse en veilige oplossingen. Met een team van 9 medewerkers helpt BasisOnline meer dan 900 basisscholen, tientallen bovenschoolse organisaties en vele tienduizenden leerkrachten, ouders en kinderen met digitaal communiceren en samenwerken.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS