Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
21, Wednesday, November , 2018
Artikel delen

Bundeling van krachten zorgt voor slimmere en betaalbare ICT in het onderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  SLBdiensten, Slim.nl en IT-Workz werkten al op diverse vlakken samen in het onderwijs, onder andere via MBOwebshop.nl, de leermiddelenwinkel. SLBdiensten gaat nu samen met IT-Workz. Door de bundeling van krachten ontstaat een sterke groep van ICT-bedrijven die leerlingen, studenten, docenten en onderwijsinstellingen in staat stelt nog beter in te springen op de groeiende vraag voor specialistische ICT met onderwijservaring.

  De technologische mogelijkheden in het onderwijs nemen enorm toe, evenals een sterk veranderd verwachtingspatroon van de leerlingen. De digitale mogelijkheden worden echter nog beperkt benut. Voor onderwijsinstellingen is het niet eenvoudig om optimaal gebruik te maken van alle beschikbare digitale mogelijkheden. SLBdiensten en IT-Workz bundelen nu de krachten waardoor specialistische ICT-ervaring in het onderwijs -en de uitleg daarover- onder een dak wordt aangeboden. De gecombineerde ICT-ervaring kenmerkt zich daarbij door software & diensten licenties, data/ analyse, implementatie, onderhoud, support en ICT-innovatie. SLBdiensten, Slim.nl en IT-Workz zijn in het verleden ontstaan vanuit het onderwijs. Met dit onderwijs-DNA werken de organisaties dagelijks met scholen en studenten aan betere, slimmere en betaalbare inzet van ICT in het onderwijs. SLBdiensten en IT-Workz bedienen samen meer dan 900 onderwijsinstellingen met software licenties, beheer, identity management en educational technology trainingen. Totaal bereiken SLBdiensten, Slim.nl en IT-Workz minstens 1 miljoen studenten en medewerkers.

  Jeroen Borgsteede, directeur van SLBdiensten en Slim.nl: “Wij werken vanuit SLBdiensten voor het onderwijs in Nederland en zien veel onderwijsinstellingen een transitie richting cloud-IT maken. Tot nog toe hielpen wij ze met adequate licenties op high-end software (oa. Microsoft) tegen speciale Nederlandse onderwijs condities en het trainen en ondersteunen van alle gebruikers. Met de kennis, expertise en collega’s van IT-Workz kunnen we een stap verder en het onderwijs ook echt helpen op locatie en/ of om de potentie van alle ICT-technische mogelijkheden volop te benutten”.

  Jan Broeken, directeur van IT-Workz: ” Voor IT-Workz biedt deze bundeling tal van kansen. De samenwerking op het vlak van leermiddelen wordt nu nog steviger en de ervaringen en grote netwerken van SLBdiensten bieden weer toegang en kennis waarmee IT-Workz zich verder kan ontwikkelen als de trusted ICT-advisor voor het onderwijs.”

  Rob Neutelings, voorzitter Raad van Bestuur ROC West-Brabant:” Vanaf 2007 heeft ROC West-Brabant de automatisering en het beheer daarvan geoutsourced aan IT-Workz. Nu de technologische ontwikkelingen in het onderwijs zich intensiveren is met SLBdiensten een stevige partner gevonden voor de verzelfstandiging van IT-Workz, waardoor hun kennis- en kunde breder toegankelijk wordt gemaakt voor het hele onderwijs in Nederland.”

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS