Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
9, Thursday, April , 2020
Artikel delen

Campagne om onderwijs te bedanken uitgesteld tot scholen weer open gaan

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Maatschappelijke organisaties, hebben samen het initiatief genomen om het onderwijs en de opvang te bedanken voor hun inzet. Het idee was dat zoveel mogelijk mensen vandaag (donderdag 09-04) de vlag zouden uithangen. Door het uithangen van de vlag wilden maatschappelijke organisaties het personeel in het onderwijs een hart onder de riem steken. Het was bedoeld als bedankje, omdat er zo snel onderwijs op afstand en noodopvang was geregeld.

  Na de bekendmaken van de actie, nam het kritiek echter toe. Leraren vonden de actie ongepast. In een tijd waarin zoveel mensen overlijden is het niet gepast de vlag te laten wapperen, stelden ze. Bovendien voelden ze zich er ongemakkelijk bij, omdat zij niet degenen zijn die dag en nacht in ziekenhuizen vechten voor mensenlevens.

  De maatschappelijke organisaties hebben besloten om de actie uit te stellen tot de scholen en kinderopvang weer opengaan. ,,Dat zal een andere campagne zijn dan nu is voorgesteld. Die krijgt een andere invulling, zonder vlaggen”, zo laten de initiatiefnemers in een persverklaring weten. Wanneer het nieuwe bedankje komt, besluiten de organisaties na 21 april.

  “Een grote groep maatschappelijke organisaties wil alle mensen in het onderwijs en kinderopvang bedanken voor hun enorme inzet. Uit veel reacties daarop blijkt dat het gewaardeerd wordt, maar ook laten veel mensen weten het op dit moment niet gepast te vinden. Met name het gekozen middel; de Nederlandse vlag, vinden zij in deze tijden niet passend. We begrijpen dat. Daarom stellen we de campagne om alle mensen te bedanken uit naar het moment dat de scholen en de opvang weer open gaan. De vlaggen maken dan geen terugkeer.” (Lees hier het volledige bericht van de PO-Raad)

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS