Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
25, Tuesday, January , 2022
Artikel delen

Cloud computing bijscholen aan de Azure Academy in ROC Amsterdam

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie
  Een nieuwe opleiding gaat van start binnen ROC Amsterdam, de Azure Academy. Het lesaanbod is gericht aan MBO-studenten actief in de ICT, die hun kennis willen bijscholen op gebied van cloud computing. De Azure Academy is ontwikkeld door het ROC, ICT opleider ITHP Academy en Microsoft. De opleiding bestaat uit kortcyclische lesprogramma’s.

  De opleidingen en cursussen variëren qua niveau van basis-ICT-vaardigheden tot complete stages tot Azure-expert. De Azure-academie wordt onderdeel van de reguliere ICT-opleidingen (niveau 2 t/m 4) van MBO College Zuidoost in Amsterdam. Op die vestiging van het ROC kunnen ook bedrijven en instellingen hun medewerkers laten bijscholen en opleiden naar de huidige eisen die gevraagd worden aan ICT’ers die werken met Cloud-toepassingen.

  Met het nieuwe lesprogramma wil het ROC van Amsterdam de arbeidsmarktkansen van studenten en werknemers vergroten. Tegelijkertijd wordt de doorstroom naar een hbo-opleiding of ‘associate degree’ (hogere certificering) bevorderd.

  De uitbreiding van het onderwijsaanbod van het ROC sluit aan op de doelstellingen van House of Digital. Dat is een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, het ROC van Amsterdam – Flevoland, de Hogeschool van Amsterdam en enkele tientallen bedrijven. Het deelt kennis en ontwikkelt nieuwe opleidingen, om het onderwijs goed aan te laten sluiten op de vraag vanuit het bedrijfsleven.

  De vraag naar medewerkers met digitale vaardigheden neemt volgens de betrokkenen snel toe. In de metropoolregio Amsterdam staan volgens hen 4750 vacatures voor ICT-professionals open

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS