Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
26, Wednesday, February , 2020
Artikel delen

De Media Ukkie Dagen gaan in maart van start!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  “Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor mijn kind? Wanneer kies ik voor spelen met een beeldscherm, of juist even zonder? Wanneer laat ik mijn kind alleen en waar beleven we juist samen plezier aan?”

  Met de Media Ukkie Dagen wordt er aandacht gevraagd van ouders en (professionele) opvoeders voor het belang van de mediaopvoeding van 0 t/m 6 jarigen. De kleinste kinderen weten feilloos hun weg te vinden in de digitale wereld, maar mediavaardig betekent nog niet mediawijs.

  Het is daarom een goed idee om mee te doen met de negende editie van de Media Ukkie Dagen. Dit loopt van 27 maart tot en met 3 april 2020. Ouders en opvoeders krijgen tools en tips om samen met de kleine veilig én leuk aan de slag te gaan met media. Het thema is dit jaar dan ook: “Boek, site app: samen spelen op het web.”

  Organisaties als bibliotheken, kinderdagverblijven en basisscholen ondersteunen hen met activiteiten door het hele land. Ook biedt de organisatie een toolkit aan voor tips en handig materiaal.

  Ook worden er tips gegeven voor professionals, zodat zij inspiratie op kunnen doen voor activiteiten. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld zelf evenementen organiseren voor kinderen en hun ouders op opvoeders.

  Lees meer op de website van de Media Ukkie Dagen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS